Vukovarsko gradsko Veće usvojilo je danas odluku o prodaji Hotela Dunav koji se nalazi u vlasništvu Grada Vukovara.

Ugovor o kupoprodaji vredan više od 10 miliona kuna Grad Vukovar sklopio je s firmom EURCO d.d. 23. januara ove godine. Samo 5 ipo meseci kasnije, gradske vlasti su odlučile da taj objekat prodaju.

“Odluku smo doneli jer smo imali razgovore sa potencijalnim investitorima. Sa imenima investitora nećemo izlaziti dok se ne provede potrebna zakonska procedura”, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Penava tvrdi da grad prodajom nekretnine neće biti na gubitku jer će početna cena biti 10.700.000 kuna, što je oko 260 hiljada kuna više od cene po kojoj je ta nekretnina kupljena.

Gradska većnica iz redova SDP-a Biljana Gaća bila je suzdržana tokom glasanja. Podsetila je da je SDP kupovinu ove nekretnine u januaru ocenio pogrešnim potezom gradske uprave.

“I kada je donošena odluka o kupovini ove nepokretnosti , mi smo upozoravali da je to pogrešno, i evo, nažalost, pokazalo se da smo bili u pravu. Primarna delatnost Grada sigurno nije kupovina velikih objekata i bavljenje turističkom i ugostitiljskom delatnošću, time treba da se bave privatnici. Mi smo i u ovom slučaju skeptični, jer kada sam pitala gradonačelnika ko će biti ti investitori i imamo li mi garanciju da će neko to zaista i kupiti, on nije hteo da da konkretan odgovor. Zbog toga izražavam strah jer mi donosimo odluku o prodaji Hotela Dunav,a ne znamo šta će u budućnosti biti sa njim. Tako smo verovali i prošlom investitoru, a ništa nije preduzeo”, rekla je Biljana Gaća, koja je prilikom glasanja o ovoj odluci ostala suzdržana. 

I Mirjana Semenić Rutko, većnica iz stranke Bandić Milan 365- Stranka rada i solidarnosti smatra da je kupovina hotela Dunav od strane grada Vukovara bila promašaj.

“Prilikom donošenja odluke o kupovini Hotela Dunav ja sam bila suzdržana jer sam smatrala da Grad nije adekvatan za kupovinu jednog ovakvog objekta i da se ne može baviti ugostiteljstvom. Sama ta kupovina je bila promašaj. Uostalom, znamo da je privatnik od kojeg je Grad kupio Hotel Dunav taj hotel kupio za 1 kunu, a prodan je za 10 miliona kuna”, rekla je
Semenić-Rutko i zapitala se na koji način će se dalje vrtiti novac.