Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Umrla Jelica Paić prva predsednica Aktiva žena SDSS-a u Vukovaru

U Vukovaru je juče u 56-oj godini, posle duge i teške bolesti, umrla Jelica Paić, dugogodišnja članica Samostalne demokratske srpske stranke, jedna od osnivačica Aktiva žena SDSS-a i prva predsednica Aktiva u Gradskoj organizaciji Vukovar.

Osim stranačkog aktivizma, Jelica Paić bila je aktivna u više manjinskih i drugih udruženja koja se bave ljudskim pravima. Bila je članica vukovarskog Udruženja nestalih i nasilno odvedenih lica.

Svojom upornošću nakon skoro 15 godina neprekidne potrage pronašla je i dostojanstveno sahranila posmrtne ostatke supruga Željka ubijenog u Vukovaru leta 1991. godine, pre zvaničnog početka rata.

Bila je aktivna u udruženju “Protiv zaborava” koje okuplja članove porodica nestalih Srba, a težak moždani udar od kojega se ni nakon tri godine teške borbe nije oporavila, zadesio je upravo na putu za Knin na sastanak ovog udruženja.
Jelica Paić bila je i većnica Županijskog veća srpske nacionalne manjine. NJene kolege pamtiće je kao beskompromisnog borca za pravdu i istinu.

Iza Jelice ostale su dve kćeri koje je nakon suprugove pogibije sama podizala, dvoje unučadi i ostala mnogobrojna rodbina.

Sahrana Jelice Paić biće danas u 14 časova u Borovu

Izvor: SDSS

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 113
Ukupan broj poseta: 1141106

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr