Sinoć je na školskom igralištu u Borovu počeo Letnji malofudbalski turnir za Memorijal Jovana Sremca. Na turniru ove godine učestvuje ukupno 17 ekipa, saznajemo od organizatora Nikole Ostojića, predsednika Fudbalskog kluba “Sloga” iz Borova.

 

– Ove godine imamo 11 ekipa u seniorskoj i šest u pionirskoj konkurenciji. Trebalo je biti više ekipa, ali neki su nam otkazali u poslednji trenutak. Ekipe dolaze iz Borova, Vukovara i okolnih mesta – kaže Ostojić, zadovoljan jer je prijavljenih ekipa ipak više nego prošle godine.

 

Na turniru učestvuju i pioniri ekipe Kafe bara “Sport”.

 

– Nadamo se da ćemo odbraniti prošlogodišnju titulu. Došli smo da pobedimo – priča 14-godišnji Bojan Moćić, igrač Fudbalskog kluba “Sloga” iz Borova.

 

I seniorska ekipa DVD-a Borovo nada se pobedi.

 

– Došli smo da pobedimo. Ovo je treći put da učestvujem. Prošle godine bili smo drugi. Mislim da će ovogodišnji turnir biti bolji jer je više ekipa, a i veće su nagrade -rekao je u izjavi za Radio Borovo Dušan Bokan, koji igra za Fudbalski klub Vuteks, Sloga iz Vukovara.

 

Na značaj ovog turnira, koji je posvećen uspomeni na jednog od najboljih Sloginih igrača, ukazao je i zamenik načelnika Duško Drobić.

 

– Za Borovo je ovaj turnir uspomena na pokojnog Jovana Sremca. Turnir se već tradicionalno održava. Očekivali smo više ekipa, ali takva je situacija danas. Sve je manje ljudi na našem području i zainteresovanih za fudbal. Opština Borovo finansijski podržava ovaj turnir. Nadamo se lepom vremenu, da se turnir uspešno privede kraju – ističe Drobić.

 

Po prvi put na turniru u Borovu utakmice prenose devojke. Sinoć su to bile Teodora Simić i Anja Teofilović.

 

– Mislim da se dobro snalazim, iako sam prvi put u ulozi sportskog komentatora – kaže Teodora.

 

Anja je došla na turnir na poziv svoje prijateljice.

 

– Za mene je ovo jedno novo iskustvo. Fudbal ne pratim, ali su nam pomogli, da se snađemo u toj novoj ulozi – dodaje ova srednjoškolka.

 

Predviđeno trajanje turnira je 12 dana, saznajemo od predsednika “Sloge” Nikole Ostojića.

 

– Takmičare i posetioce očekuje više sadržaja nego prošle godine. Ove godine smo zahvaljujući Opštini Borovo uspeli da osiguramo veći fond za nagrade. Prva nagrada za seniore je 10 hiljada kuna – napominje Ostojić, koji je pozvao ljubitelje sporta iz Borova i okolnih mesta da posete turnir.

 

Utakmice su na programu svake večeri od 19 časova, na školskom igralištu u Borovu.

 

– Svake večeri u ovom prvom krugu na programu su jedna pionirska i četiri seniorske utakmice. Rezultate i raspored utakmica objavljivaćemo i na našoj fejsbuk stranici – rekao je u izjavi za Radio Borovo Nikola Ostojić.

 

 

Rezultati sinoć odigranih utakmica:

Pioniri:


Brestove Međe – Caffe bar Sport 6:3

Seniori:
Brestove Međe – DVD Borovo 2:1
Veterani Stella Rosa – Automobili Doktora Simića 0:8
Reakcija Vukovar – AS Hibridi 0:3 predano
Veterani Stella Rosa – AS Hibridi 0:4
Pačetin – Caffe Bar Sport 1:1

Raspored za večeras:

Pioniri:
19:00h VU 91 – Caffè bar AS +

Seniori:
19:40h Opg Božić – Bauštelci
20:20h Uno Bata – Pacetin
21:00h Brestove Medje – Automobili Doktora Simica
21:40h Reakcija Vukovar – DVD Borovo