Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Sutra u Dalju Sabor srpskog kulturnog i narodnog stvaralaštva

Udruženje “Čuvari srpskog identiteta” iz Vukovara u subotu, 30. juna organizuje 2. Sabor kulturnog i narodnog stvaralaštva Srba Slavonije, Baranje i zapadnog Srema. Suorganizator i domaćin programa je Opština Erdut. Program počinje u 8 časova, a biće održan u centru Dalja, kod Vinskog podruma, preko puta hrama Svetog Dimitrija u Dalju. Ulaz je slobodan. 
 
Gosti manifestacije biće RTV Pink i emisija “Žikina Šarenica”, koja će se uživo emitovati iz Dalja, u vremenu od 8 i 30 do 11 časova i 30 minuta. 
 
U sklopu manifestacije biće “postavljena” i Ulica štandova. 
 
U zabavnom programu učestvovaće estradni umetnici Milan Topalović – Topalko, Danijela – Ella Stoiljković, Branimir Đokić i Miroljub – Mića Janković, orkestar Novice Todića, kulturno-umetnička društva “Branko Radičević” iz Dalja, “Jovan Jovanović – Zmaj” iz Bijelog Brda s Muškom pevačkom grupom “Zmaj”,  KUD “Aljmaš” iz Aljmaša i KUD “petefi Šandor” iz Dalj planine, Ansambl narodnih igara Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” iz Vukovara, Vokalno instrumentalni Etno ansambl “Đurđevak” iz Bobote, Plesna grupa “Venera” iz Vukovara, vokalni solisti Jasna Blitva i Branko Marinković – Lalić i Tamburaški sastav “Dunavske zore” iz Borova. 
 
Manifestaciju sufinansiraju Savet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajedicama Vojvodine i Opština Erdut.
 
Podsetimo, 1. Sabor kulturnog i narodnog stvaralaštva Srba Slavonije, Baranje i zapadnog Srema održan je prošle godine u Borovu, na Preobraženje 19. avgusta, odakle je uživo emitovana i popularna “Žikina Šarenica”.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 403
Ukupan broj poseta: 954171

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr