Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Na Poretku održano takmičenje u pecanju na plovak: Najbolji Igor Grujić

U organizaciji Sportskog ribolovnog društva “Sloga” iz Borova, juče je na borovskom “Poretku” održano takmičenje u pecanju na plovak za seniore. Takmičenju se odazvalo 19 članova društva, 16 muškaraca i 3 žene, rekao je predsednik Dragiša Stanić i saopštio rezultate takmičenja.

“Nakon višesatne teške borbe sa ribama na Poretku, u ženskoj konkurenciji najbolja je bila gospođa Vojnović Vena sa 1775 grama i njoj pripada ove godine zlatna medalja. Drugo mesto u teškoj borbi izborila je Božunović Ljljana. Ljiljana je upecala ribe u količini 1580 grama. Na trećem mestu je Mišić Soka sa 1540 grama. Znači, grami su odlučivali. U muškoj konkurenciji, nakon teških borbi sa ribama, sa tri kilograma i 990 grama izborio se Grujić Igor, na drugom mestu je Lazar Radigović 2580 grama, a na trećem Veselinović Žarko koji je upecao 2520 grama”, rekao je Stanić  čestitajući najuspešnijim pecarošima.

“Volim pecanje, pre sam se takmičio, sad malo manje. Danas sam imao uspeha ,riba je dobro grizla, ali najviše je u pitanju sreća i dobra priprema pribora i hrane. Od krupnije ribe bila je babuška, jedan šarančić, jaz , a ostalo uglavnom sitna riba” , kaže pobednik u muškoj konkurenciji Igor Grujić.

Moglo je i bolje, kaže Vena Vojnović koja je u ženskoj konkurenciji osvojila prvo mesto.

“Sve sitno, ništa krupnije da dođe. Upecala sam bucova, jednu deveriku, kedera. Ja više pecam na trzanke na Dunavu, a ovo je na Poretku i nisam baš za plovčare”, priča Vena.

Za najuspešnjije pecaroše, organizator je obezbedio zlatne, srebrne i bronzane medalje, a za najupornijeg pecaroša mali pehar. Naime, na takmičenju je učestvovao i Stjepan Lukšić iz Kaniže kod Slavonskog Broda koji je igrom slučaja postao član borovskog ribolovačkog društva.

“Pre jedno tri godine, slučajno sam upoznao svog kolegu Lazu. On je članovima našeg udruženja iz Kaniže omogućio polaganje ribičkog ispita, koji se nije održavao kod nas. Mi smo mlado udruženje, osnovani smo 2015. u osmom mesecu i trebali smo položiti ribički ispit, međutim, nije bilo, jednostavno kažu – nema. Nazovem u Zagreb, oni kažu da se ribolovački ispiti normalno,polažu. Tu imam familiju u Borovu, tako da sam se raspitao i na kraju je nas 45 položilo ispit u Borovu, a ja sam sad i ovde član”, priča Stjepan Lukšić. Za sve učesnike takmičenja u pecanju, upriličen je zajednički ručak i druženje.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 482
Ukupan broj poseta: 1070048

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr