Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Bijelo Brdo, Bobota: Održane smotre recitatora i literaraca


U organizaciji Koordinacionog odbora SKD „Prosvjeta“ za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem u Bijelom Brdu i Boboti, 4. i 11. juna održane su smotre recitatora i literaraca. Obe smotre održane su kao pretprogrami manifestacije „Dani kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema“.

Kako prenosi portal Srbi.hr, u konkurenciji recitatora osnovnih škola prvo mesto osvojila je Stela Šujica iz Osnovne škole Borovo. Drugo mesto podelili su Vanja Marić iz Osnovne škole Dalj i David Krmar iz Bobote, a treće Aleksej Kovačević iz Markušice i Vladan Smiljanić iz Bršadina.

Među recitatorima srednjoškolcima najbolja je bila Olja Kikanović iz Srednje škole Dalj, druga je bila Jelena Kozolić iz Pododbora u Jagodnjaku, a treća Andrea Ožvat iz Tehničke škole „Nikola Tesla iz Vukovara. Zadatak izbora najboljih, kao članovi stručnog žirija, obavili su Mirjana Novaković, Ljubica Radinović i Mihajlo Zečević.

U konkurenciji literaraca na smotri održanoj u Boboti među osnovcima prvo mesto podelili su Sara Atlagić iz Borova, Anđela Erić iz Markušice i Jana Krtinić iz OŠ „Nikola Andrić“ iz Vukovara.

Drugo mesto dele Milica Arbutina iz OŠ „S. Glavašević“ iz Vukovara, Tijana Đorđević iz Negoslavaca i Aleksa Nedeljković iz Bobote. Treće mesto podelili su Marko Knežević iz Trpinje, Ilija Tomić iz Bršadina i Jovan Ašađanin iz Borova.

Među srednjoškolcima prvi je Marko Lazić iz Tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Vukovara, druga je Olja Kikanović iz Dalja, a treća Nikolina Vladisavljević iz vukovarske Strukovne škole.

Najbolje su odabrali Milica Stojanović, Branislava Maričić Jurišić i Miodrag Nedeljković koji su bili u ulozi stručnog žirija.

Najbolji recitatori i literarci nagrađeni su zahvalnicama i prigodnim knjigama.

Ovogodišnji 21. Dani kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema biće održani na jesen, najavio je Tihomir Sekeruš, predsednik Prosvjetinog Koordinacionog odbora sa sedištem u Vukovaru.

Izvor: Srbi.hr

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 413
Ukupan broj poseta: 954181

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr