Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Podrška, informisanje i pravna pomoć usmerena zaštiti starijih osoba

Udruženje za podršku žrtvama i svedocima će tokom juna i početkom jula na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije organizovati radionice„ 3-PIP“. Radionice će biti održane u sklopu projekta „3-PIP – Podrška, informisanje, pravna pomoć usmerena zaštiti starijih osoba. Cilj projekta je pružanje podrške starijima, u smislu edukacije i sprečavanja zloupotrebe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju.

-Želimo kroz radionice doprineti smanjenju stope rizika od siromaštva i socijalne isključenosti kod osoba starije životne dobi (potencijalne žrtve krivičnih dela prevare, pretnje, telesnih povreda, nasilja…) na način da će biti edukovani o opasnostima potpisivanja ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, kako ne bi ostali bez svoje imovine, kao i mogućnostima usluga koje se tiču institucionalne i vaninstitucionalne brige u njihovoj zajednici. Takođe će biti upoznati s pravima koja im pripadaju kad se nađu u ulozi svedoka ili žrtve krivičnog dela, a jedan deo radionice će biti kroz praktičan rad – rekla je za Radio Borovo Melita Bošnjak iz Referentnog centra Vukovar.

Radionice će biti održane 18. juna Nuštru, 19. juna u Iloku i 26. juna u Osijeku.

– Pored toga u planu je održavanje radionica u Borovu, Dalju i Đakovu početkom jula – dodala je Bošnjak. O datumima održavanja pomenutih radionica, javnost će biti pravovremeno informisana.

Uz radionice, Udruženje za podršku žrtvama i svedocima u svojim prostorijama u Vukovaru i Osijeku, u kontinuitetu pruža besplatno pravno savetovanje i emocionalnu podršku.

S.Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 5
Današnje posete: 597
Ukupan broj poseta: 1144615

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr