U Borovu je juče odigrana poslednja utakmica 2. kola KUP-a u ovoj sezoni, između FK “Sloga” iz Borova i FK “Bršadin” iz Bršadina. Pobedu na ovoj utakmici ostvarili su fudbaleri Bršadina rezultatom 3:0. Utakmica je imala i humanitarni karakter, a sav prihod namenjen je za pomoć porodici Đorđa Drobića iz Borova, kroz humanitarnu akciju “Zajedno za Đoleta”.

– Sa zadovoljstvom smo se pridružili ovoj humanitarnoj akciji i zadovoljni smo odazivom ljudi. Ovom prilikom prikupljeno je 3.585 kuna i možemo reći da smo zadovoljni –  rekao je predsednik FK”Sloga” Nikola Ostojić.

Za fudbalerima Bršadina je uspešna sezona.

– U Borovo smo došli rasterećeni posle teške sezone, ali smo uspeli ostvariti svoj cilj i opstati u 1. Županijskoj ligi. Iskoristili smo svoje šanse i mislim da je pobeda zaslužena. Takmičenje u KUP-u nastavljamo u avgustu, pre početka iduće sezone u četvrtfinalu, a protivnika ćemo saznati kad bude izvlačenje – rekao je predsednik FK “Bršadin” Branislav Mirković i dodao kako im je drago što su mogli da pomognu u ovoj humanitarnoj akciji. Istakao je i izuzetno dobar odnos dva kluba.

Fudbaleri “Sloge” nakon ove sezone izborili su ostanak u drugoj županijskoj ligi.

– Hvala još jednom i domaćim i gostujućim igračima na odazivu i što su upriličili ovu humanitarnu utakmicu. Gostima takođe želimo sreću u nastavku takmičenja kao i u ligi sledeće sezone, a mi nastavljamo prema svom planu – zaključio je Ostojić.

Predsednik VSNM u opštini Borovo Dušan Latas zahvalio je svima na podršci akciji i još jednom pozvao sve koji su u mogućnosti da se uključe u akciju, a novac osim na žiro-račun HR43 2500 0091 5011 4800 6 (za uplate iz inostranstva SWIFT HAAB HR22) mogu uplatiti i gotovinski u Radio Borovu i Zajedničkom veću opština u Vukovaru.