Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

DSS: Referendum protivustavan

Nakon što je Građanska inicijativa „Narod odlučuje“ objavila informaciju da su sakupili dovoljan broj potpisa za referendum o izmeni izbornog sistema, čiji je cilj i smanjivanje političkih prava srpskoj zajednici u Hrvatskoj, saopštenjem za javnost oglasio se Demokratski savez Srba.

– Demokratski savez Srba kao politički predstavnik srpskog naroda u Hrvatskoj, sa predstavnicima u lokalnoj i regionalnoj izvršnoj vlasti i predstavničkim telima pojedinih jedinica lokalne samouprave, upozorava da je traženi referendum protivustavan. Prava nacionalnih manjina ne smeju biti teme dnevnopolitičkih predstava. Dok s istoka naviru izbeglice i lutaju po Hrvatskoj, dok veliki broj građana odlazi iz Hrvatske tražeći bolji život, dok se privreda raspada, pojedinima je i dalje glavni problem 4,36 % Srba prema popisu stanovništva iz 2011. i prava srpske zajednice –  navodi se u saopštenju iz DSS-a.

Demokratski savez Srba zatražiće od svih parlamentarnih stranaka da proglase protivustavnim Građansku inicijativu „Narod odlučuje“ i da podrže inicijativu DSS-a o proporcionalnom broju saborskih zastupnika srpske zajednice u Hrvatskom saboru, a to je, navode, sedam saborskih zastupnika.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 149
Ukupan broj poseta: 1165368

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr