Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Vukovar: Održan 9. VuMi

PRONI Centar za socijalno podučavanje, u okviru programa Info centar za mlade Vukovar, devetu godinu zaredom organizovao je Dan informisanja mladih “VuMi” koji se ove godine održava u sklopu Dana mladih Vukovar 2018.

U sklopu “VuMi”-ja organizovan je niz aktivnosti, od kojih je prva održana u Odeljenju za mlade “Spajalica” Gradske knjižnice Vukovar. U debati na temu “Mladi trebaju ostati u Hrvatskoj” učestvovali su učenici vukovarske Gimnazije, koji su izneli svoje argumente ZA i PROTIV ostanka u Hrvatskoj.

– Cilj Dana informisanja mladih “VuMi” je podizanje kvaliteta života mladih na nivou Grada Vukovara kroz usmereno informisanje. Ove godine imamo informisanje podeljeno u dve grupe. Jedna grupa odnosi se na informisanje na licu mesta , odnosno “licem u lice”, a drugo je informisanje on-line, jer se kroz rad sa mladima pokazalo da oni najviše žele da budu informisani on-line – rekla je Karolina Šoš Živanović, voditeljka Info centra za mlade Vukovar.

Suorganizatori Sajma su Grad Vukovar, Policijska stanica Vukovar – Policija u zajednici. Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vukovar i Evropski dom Vukovar. Ove godine, dodatna podrška “VuMi”-ju i njegovim organizatorima je Gimnazija Vukovar – kroz program Škola ambasador Evropskog parlamenta.

– Evropski dom Vukovar svake godine učestvuje u organizovanju, kako VuMi-ja tako i Dana mladih u Vukovaru. Svim ovim aktivnostima nastojimo zajedno preventivno delovati na mlade i što bolje ih informisati kako bi što kvalitetnije provodili svoje vreme – rekla je Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica ovog udruženja i najavila Građanski dijalog mladih koji će se, takođe u okviru Dana mladih, a u organizaciji EDVU održati sutra u Gradskom muzeju u Vukovaru s početkom u 10 časova.

S.Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 136
Ukupan broj poseta: 1000506

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr