Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Grad Vukovar nagradio najbolje studente

U gradskoj većnici u Vukovaru danas je organizovan prijem za 27 vukovarskih studenata, koji su u akademskoj 2016./2017. godini postigli izvrstan uspeh.

Nagrađeni studenti izvrsni su u studijskim programima medicine, dentalne medicine, preventivne fizioterapije, sestrinstva, marketinga, finansijskog menadžmenta, studija klavira, muzičke pedagogije, biologije, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, građevinarstva, psihologije, sociologije i studija bilinogojstva.

Zamenik gradonačelnika Marijan Pavliček i v.d. pročelnica Upravnog odeljenja za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara Marina Sekulić uručili su izvrsnim studentima nagrade u iznosu od 500 kuna.

Najuspešniji među njima je Ivan Dodlek, student druge godine diplomskog specijalističkog studija preventivne fizioterapije u Vukovaru.

– Nije lako biti najbolji, jer je konkurencija velika – kaže Ivan koji se zahvalio Gradu Vukovaru na ovoj nagradi kojom se vrednuje obrazovanje mladih. Po završetku obrazovanja, otkriva, želeo bi otvoriti privatnu praksu u Vukovaru.

Nagrađena je i Dragana Bjelovuk, studentkinja druge godine diplomskog studija biologije u Osijeku.

– Zahvalna sam na ovom priznanju, koje je potvrda za moj dosadašnji trud i rad – priča Dragana, koja bi po završetku studija želela ostati u Vukovaru, ako dobije priliku za posao u struci.

Aleksandar Uglješić je student četvrte godine Medicinskog fakulteta u Osijeku.

– Ova nagrada je podstrek da nastavim dalje i da na petoj godini fakulteta pokušam ostvariti što bolji uspeh – rekao nam je Aleksandar, koji takođe želi ostati u svom gradu, ako mu se ukaže prilika za zaposlenje nakon završetka studija.

Ovom merom Grad Vukovar ističe svoja nastojanja, brigu i konkretne mere u podsticanju uspešnosti i obrazovanju mladih, kao i njihovom zadržavanju na području Grada Vukovara, istakao je zamenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

– Grad Vukovar stipendira 203 redovna studenta koji studiraju na području Republike Hrvatske, u iznosima od 500, 800 i 1000 kuna. U gradskom budžetu za stipendije osiguravamo 1.400.000 kuna plus 500.000 kuna sponzorskih stipendija. Zadovoljni smo što imamo izvrsne studente, njih 27, tako da danas po četvrti put nastavljamo tu tradiciju i nagrađujemo naše studente. Želimo da ostanu u Vukovaru i da svojim znanjem doprinesu razvoju grada Vukovara – kazao je Pavliček.

Više u emisiji za mlade “Pozitiva” koja je na našem programu u petak, 8. juna od 14 časova i 10 minuta.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 122
Ukupan broj poseta: 1000492

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr