Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Na borovskom Poretku održano takmičenje u pecanju na plovak za kadete

U organizaciji Sportskog ribolovnog društva “Sloga” iz Borova, juče je na Poretku održano takmičenje u pecanju na plovak za kadete za koje se prijavilo dvadesetak takmičara. Prvo mesto osvojio je Boris Vojnović sa ulovom od 1100 grama, druga je Marina Grozdanić sa 840 grama, a treća četvorogodišnja Jelena Grujić sa 810 grama. Dobar ulov ostvarili su i Nebojša Grozdanić sa 775 grama i Peđa Mladenović sa 730 grama.

“Moj tata i moja baka su često išli na pecanje pa sam zamolio tatu da me jednom povede i tako mi se svidelo. Pecam već pet-šest godina. Danas sam upecao oko 30 do 40 manjih riba, kilogram i 100 grama. Nisam očekivao pobedu jer sam već prošle godine pobedio pa sam hteo da ove godine neko drugi pobedi”, kaže 10-godišnji Boris i dodaje kako je važno trenirati što češćim odlaskom na reku i pecanjem. Marinu je pecanju naučio deda.

“Prvu ribu sam upecala kad sam dobila novu pecaljku. Jednom sam bila peto mesto”, kaže Marina, učenica drugog razreda osnovne škole. Treće mesto osvojila je Jelena koja iako ima samo četiri godine zna pecati, a osim toga ribu voli i jesti.

“Ribe kad se upecaju mogu se jesti. Kad sa jednom upecala male ribice, jela sam ih s kajmakom i onda mi se jako svidelo pecanje”, otkrila nam je Jelena koja je prošle godine osvojila drugo mesto. Takmičenje je trajalo dva sata, a deca su imala i podršku roditelja.

“Ima dosta male dece kojima je potrebna pomoć roditelja, da stave crvića, zabace pecaljku i slično, Imamo jednog takmičara koji ima samo tri i po godine, malog Lazara koji je srećan kad peca i to je najvažnije”, kaže potpredsednik društva Lazar Radigović. Među roditeljima koji su došli da podrže male pecaroše bila je i mama Danijela, Borovčanka koja danas s porodicom živi u Novom Sadu.

“Došla sam da podržim kćerku Unu i sestrića Lazara. Svi smo odrasli na Dunavu i volimo pecanje. Volimo da dođemo u Borovo, i leta uglavnom provodimo na reci. Una dolazi iz Novog Sada, a Lazar iz Beograda”, rekla nam je Danijela.

Za učešće su sva deca nagrađena novim štapovima za pecanje od tri metra, a troje najboljih štapovima od četiri metra. Predsednik SRD “Sloga” Dragiša Stanić zadovoljan je odazivom dece.

“Jako sam zadoovljan ovogodišnjm takmičenjem i odazivom kadeta. Prošli put je učestvovalo 14-ero dece, a sada smo imali 22 takmičara. Ako ovako nastavimo biće nas sve više i više”, kaže Stanić i dodaje kako je u današnje vreme najvažnije decu odvesti u prirodu i bar bar na neko vreme ih odvojiti od mobilnih telefona, tableta i sličnih savremenih sredstava.

“Mislim da smo na dobrom putu. Ova deca su prethodnih dana uoči takmičenja i trenirala tako da su i to vreme bili odvojeni od kompjutera”, dodaje Stanić.

Ovo je drugo takmičenje u pecanju na plovak za kadete ove godine, a već 24. ovog meseca na Poretku će se okupiti i seniori.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 122
Ukupan broj poseta: 1000492

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr