Na inicijativu Veća srpske nacionalne manjine opštine Borovo (VSNM) koje je u saradnji sa Zajedničkim većem opština (ZVO) organizator humanitarne akcije za pomoć porodici Đorđa Drobića iz Borova, sinoć je u maloj sali Kulturnog centra održan sastanak na kojem su se okupili predstavnici opštine Borovo i svih udruženja u mestu. 

Predsednik Veća Dušan Latas zahvalio je lokalnoj upravi i predstavnicima udruženja na podršci i spremnosti da se uključe u akciju Zajedno za Đoleta.

“Već smo obavestili slušaoce Radio Borova da pokušavamo da pomognemo porodici Đorđa Drobića koji je doživeo tešku saobraćajnu nesreću i koji se sad nalazi u teškom zdravstvenom stanju. Trenutno je na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama i mi kao Veće želimo da pomognemo njegovim  roditeljima da budu u  njegovoj blizini što će sigurno doprineti njegovom oporavku. Ovom sastanku se odazvala većina predstavnika udruženja u Borovu što govori i ohrabruje  da ćemo  ovu akciju provesti na najbolji mogući način. Predstavnici udruženja su izrazili spremnost da pomognu kako finansijski tako i idejama za organizaciju nekih manifestacija i akcija”, rekao je Latas i dodao da će u narednom periodu biti organizovani humanitarna fudbalska utakmica i koncert. 

Potrebno je prikupiti oko 15 hiljada kuna za troškove stanovanja roditelja Đorđa Drobića tokom šest meseci, rekao je Latas i pojasnio da  Veće srpske nacionalne manjine opštine Borovo prikuplja strogo namenska sredstva koja su u skladu sa zakonskim odredbama dopuštena.

“Taj iznosi nije veliki,  ali nije ni mali.  Radi se o 15 hiljada kuna koje trebamo  da skupimo za stanarinu. Za sada ne znamo u kom pravcu će ići rehabilitacija Đorđa Drobića, ali smo u svakom slučaju tu da  deo troškova koji ne pokriva HZZO , pokrijemo na način kako to zakon dozvoljava”, rekao je Latas  i pozvao sve meštane Borova da se uključe u akciju, a novac osim na žiro-račun HR43 2500 0091 5011 4800 6 (za uplate iz inostranstva SWIFT HAAB HR22)  mogu uplatiti i gotovinski u Radio Borovu i Zajedničkom veću opština u Vukovaru.

Đorđe Drobić (17) doživeo je tešku saobraćajnu nesreću 18.januara ove godine. Nakon lečenja u Osijeku i Vukovaru, u stanju budne kome je upućen na rehabilitaciju u Krapinske Toplice na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Njegovi roditelji koji žele biti u blizini svog sina kako bi mu pomogli u oporavku, nemaju finansijskih mogućnosti da plate smeštaj i troškove boravka, zbog čega su  VSNM Borovo i ZVO pokrenuli humanitarnu akciju.