Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Aljmaš: Ribarska noć uz riblje specijalitete Slavonije i Dalmacije

U organizaciji Sportskog ribolovnog kluba “Dunav”, u Aljmašu će 9.juna biti održana 7. Aljmaška ribarska noć koja ima za cilj promociju izvorne gastronomije bazirane na jelima od ribe, ribarstvo i tradicionalni život sela na Dunavu. Sedmi ples šarana i škarpine, na mestu gde Dunav ljubi nebo, kako navode organizatori, počeće u 18 časova na trgu Braće Radić u Aljmašu.

Za zabavu su zaduženi Tamburaški sastav Ravnica iz Osijeka, klapa Čikat s Malog Lošinja i ženska klapa Certissa iz Đakova. Članovi Sportskog ribolovnog kluba Dunav iz Aljmaš i Udruženje balotara iz Splita pripremaće tradicionalne specijalitete Dalmacije i Slavonije, oradu, brancin, srdelu, fiš paprikaš, perkelt od soma, šarana u rašljama, ali i pokoji novitet za svačije nepce. Posetioce očekuje raznovrsna ponuda domaćih pića, kolača, testenine i drugih rukotvorina domaćinstava s područja erdutske opštine.

Pored Sportskog ribolovnog kluba „ Dunav” iz Aljmaša , u organizacijii ove manifestacije učestvuju Mesni odbor Aljmaš, Udruženje žena Dora, Kajak kanu klub Aljmaš, Dobrovoljna vatrogasna društva Aljmaš i Dalj i Opština Erdut.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 135
Ukupan broj poseta: 1000505

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr