Na sinoćnjoj vanrednoj izveštajno-izbornoj Skupštini Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Vukovar za novog predsednika izabran je Srđan Kolar.

Od 39 prisutnih članova Skupštine, tajnim glasanjem Kolar je dobio 21 glas. Za protivkandidata, dosadašnjeg predsednika Đorđa Ćurčića glasalo je 18 članova Skupštine.

Takođe, tajnim glasanjem za potpredsednika je izabran Slobodan Jošić, dobivši poverenje 27 članova Skupštine u odnosu na Aleksandra Pribičevića kojem je svoju podršku iskazalo 12-oro delegata Skupštine. Izabran je i Izvršni odbor od 14 članova, tročlani Nadzorni odbor kao i 14-oro predstavnika vukovarske organizacije u Županijsku Skupštinu SDSS-a Vukovarsko-sremske županije.

Skupštinu u ukupnom broju od 40 članova čini po deset predstavnika iz četiri mesne organizacije; Centar, Borovo Naselje, Trpinjska cesta i Sajmište. Vanredna sednica Skupštine održana je zbog lošeg rezultata ove organizacije na lanjskim lokalnim izborima, a prethodile su joj vanredne Skupštine mesnih organizacija.

Vanrednoj skupštini vukovarskog SDSS-a prisustvovao je i predsednik te stranke Milorad Pupovac.