Udruženje penzionera Borovo ugostilo je danas penzionere iz Banjaluke i Kozarske Dubice. Za razliku od Banjalučana, koji s borovskim penzionerima sarađuju proteklih sedam godina, penzioneri iz Kozarske Dubice u Borovu su po prvi put. Oduševljeni su gostoprimstvom borovskih penzionera, koji su ih nakon doručka u Domu penzionera odveli na izlet i ručak u Vukovar.
 
Dragica Grubor iz Kozarske Dubice u Borovu je prvi put. 
 
– Oduševljena sam izgledom mesta i dočekom. Drago mi što smo imali priliku da se bolje upoznamo i družimo – priča Dragica.
 
Slobodan Trkulja je specijalno za ovu priliku doputovao iz Hanovera u Nemačkoj. Prvo u Kozarsku Dubicu, odakle se uputio na izlet u Borovo. 
 
– Borovo je lepo mesto. Inače sam poreklom iz Inđije, a ovde je kao u Vojvodini. Predivno. Ušorene kuće, dobri i ljubazni ljudi – kaže Trkulja. Nikola Gojković, predsednik Udruženja penzionera grada Banjaluke, koje okuplja 30 hiljada članova, ističe da je saradnja s borovskim penzionerima iz godine u godinu sve bolja. 
 
– Nismo se još zasitili jedni drugih, nego naprotiv to naše prijateljstvo se s godinama produbljuje. Živimo za taj naš susret – podvlači Gojković. Zahvalio se predsednici borovskih penzionera Milici Popadić, načelniku opštine Borovo Zoranu Baćanoviću i zameniku vukovarsko-sremskog župana Đorđu Ćurčiću na srdačnoj dobrodošlici. 


 
Naš sagovornik bio je i Rodoljub Burazor, predsednik Udruženja penzionera Kozarske Dubice koje ima 4.200 članova. 
 
U Borovu sam bio pre godinu-dve, kao član naše delegacije, da se upoznamo i uspostavimo saradnju. Da nam nije lepo ne bi se ni družili – napominje Burazor. 
 
Reč je o uzvratnoj poseti, ističe predsednica borovskih penzionera Milica Popadić.


 
– Puno nam je srce, jer imamo takve prijatelje. Reč je uzvratnoj poseti penzionera iz Banjaluke, koji su u Borovu prvi put bili 13. aprila 2011. godine. Sedam godina prijateljstva nije malo. Penzioneri iz Kozarske Dubice su prvi put u našem mestu, ali imaju želju da se s nama druže – rekla je u izjavi za Radio Borovo Milica Popadić.
 
Udruženje penzionera Borovo danas ima 200-ak članova. Bez obzira na male penzije, uvek se izdvoji poneka kuna više za izlete i druženja, što je ovim ljudima treće životne dobi omiljena aktivnost.
 
 
D.Zečević