Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

U SKC-u Vukovar otvorena izložba skulptura Aleksandra Bjelovuka

 

U Srpskom kulturnom centru u Vukovaru sinoć je otvorena izložba skulptura Aleksandra Bjelovuka iz Vukovara pod nazivom “Dunavski koralji”. Reč je o prvoj izložbi skulptura ovog multimedijalnog umetnika koju čini poslednji, najnoviji ciklus njegovih radova. Na izložbi je predstavljeno 30-ak radova, najvećim delom skulptura koje su nastale od materijala sakupljenih uglavnom na obali Dunava.

“Ovo je moja prva izložba skulptura i ona je logičan sled, nakon istupanja iz slikarstva u poluskulpture u vidu zidnih objekata, te nakon nekoliko performansa”, kaže autor ove izložbe koja, dodaje , “prepuna oštrih uglova, urezanih vertikala i veštačkih oblika govori o surovoj stvarnosti koja nas, kao narod, prati kroz vekove.”

Ovom prilikom predstavljena je i monografija ovog umetnika povodom 30 godina njegovog rada, tokom kojih je održao preko 30 izložbi.

“Monografija se sastoji od 8 poglavlja kojima sam se bavio u likovnoj umetnosti i u njoj se nalazi deo mojih radova”, kaže Bjelovuk. 

Nakon niza programa pod nazivom “SKC sredom” ovo je prva izložba postavljena u prostorijama Srpskog kulturnog centra.

“Ova izložba za nas je jedan podstrek i način da naš prostor oživimo sa drugačijim tipom kulture i umetnosti” kaže direktor Srpskog kulturnog centra Srđan Sekulić.

Izložba će biti otvorena do petka, 1. juna svakim radnim danom od 8 do 14 časova.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 415
Ukupan broj poseta: 954183

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr