Povodom 16. maja, Nacionalnog dana osoba sa intelektualnim teškoćama, u Udruženju za osobe sa intelektualnim oštećenjem “Golubica” u Vukovaru  upriličen  je Dan otvorenih vrata. 

“Otvorili smo svoja vrata s ciljem informisanja javnosti o radu našeg udruženja lokalnoj i široj zajednici”, rekla je Ivana Azenić Dubravčić,  predsednica ovog udruženja koje svojim korisnicima pruža usluge poludnevnog boravka i organizovanog stanovanja.

Uslugu poludnevnog boravka koristi 20 osoba, a 14 je korisnika usluge organizovanog stanovanja. Udruženje provodi i projekat “Možemo i mi” u saradnji sa Gradom Vukovarom, Centrom za socijalnu skrb i Sportskim objektima Vukovar. Rehabilitator koji radi sa korisnicima na ovom projektu Davor Nemet kaže kako kroz ovaj program korisnike uključuju  u sportske aktivnosti.

“Zastupljeno je puno sportova, i dosta putujemo i takmičimo se “, kaže Nemet i dodaje kako se ni sa jednog takmičenja nisu vratili bez neke medalje, što govori o uspehu ovog projekta.

Udruženje su ovom prilikom posetili dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić i predstavnici brojnih institucija između ostalih Centra za socijalnu skrb iz Vukovara, Gimnazije Vukovar, vukovarske Gradske knjižnice, mažoretkinje Grada Vukovara, učitelji i učenici OŠ Nikole Andrića Vukovar, učitelji i učenici OŠ Josipa Matoša Vukovar, vaspitačice i deca dečijeg vrtića “Vukovar
I” i mnogi drugi.