Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Dani otvorenih vrata EU projekata u PORC-u

Preduzetničko razvojni centar opštine Erdut – Lokalna razvojna agencija sa sedištem u Dalju danas i sutra u vremenu od 10 do 12 časova organizuje “Dane otvorenih vrata EU projekata”. Više o ovoj dvodnevnoj aktivnosti saznali smo od direktorice ove potporne institucije Bojane Orsić.

– PORC se ove godine odlučio odazvati pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i uključiti u “Dane otvorenih vrata EU projekata” koji traju od 6. do 13. maja u celoj državi. Republika Hrvatska, sve potporne institucije i svi prijavitelji uspešnih projekata su otvorili vrata preduzetnicima i svima koji su zainteresovani da saznaju što više o Evropskoj uniji i mogućnostima povlačenja sredstava iz evropskih fondova – kaže Orsićeva.

Preduzetničko razvojni centar opštine Erdut osnovan je krajem 2009. godine. Zahvaljujući PORC-u Opština Erdut je povukla značajna sredstva iz nacionalnih i evropskih fondova, za projekte koji su podigli kvalitet života na području te opštine. Najviše su ponosni na činjenicu što su pomogli lokalnim poljoprivrednicima i privrednicima da uspešno apliciraju na konkurse i osiguraju sredstva za svoj rad.

– Ako nam budu odobrena još dva projekta za koja čekamo finalnu odluku, s 30. junom ove godine približićemo se cifri od 50 miliona kuna odobrenih sredstava, od čega je učešće Opštine Erdut oko 7 odsto – ističe naša sagovornica.

U okviru “Dana otvorenih vrata EU projekata” u prostorijama PORC-a u Dalju danas je održano predavanje o Zakonu o OPG-u. Sutra će biti održano predavanje na temu “EU fondovi za preduzetnike”.

D.Zečević

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 11
Ukupan broj poseta: 1029544

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr