Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Novi asfalt na državnoj cesti D-519 kroz Borovo do kraja idućeg meseca

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže kroz Borovo u završnoj su fazi polaganja cevi na glavnoj saobraćajnici i spajanja sa sporednim ulicama.  Državna cesta D519 u delu koji prolazi kroz Borovo biće presvučena novim slojem asfalta i na taj način biće izgrađena nova saobraćajnica u punom profilu, vrednosti 8 miliona kuna. Rok za dovršetak ovog dela radova je do
kraja idućeg meseca.

“Projekat izgranje kanalizacione mreže ide ka svom kraju. Ostao je još deo vezan za sanaciju lokalnih saobraćajnica, kanala za oborinske vode i kućnih veža. U narednih 10-ak dana doći će Nadzorni organ kako bi obišao lokacije i utvrdio kvalitet izvedenih radova”, kaže načelnik opštine Zoran Baćanović.

Kako bi kanalizacija mogla biti puštena u rad, potrebno je dobijanje upotrebne dozvole, ali i dovršetak izgradnje glavnog kolektora koji se gradi na Petri skeli u Vukovaru, a koji će služiti za prikupljenje svih otpadnih voda, ne samo iz Borova, nego i iz Vukovara i okolnih mesta. Prema procenama, on bi trebao biti dovršen do kraja ove godine kako bi se od sledeće godine moglo planirati njegovo puštanje u rad.

Cena priključka za kanalizaciju, kako je potvrđeno u Vodovodu grada Vukovara ne bi trebala prelaziti 2000 kuna, a Baćanović je podsetio i da je Opština Borovo u svom budžetu predvidela stimulativnu meru za priključivanje na kanalizaciju u iznosu od 500 kuna za svako domaćinstvo.

Vrednost te investicije za Opštinu Borovo iznosi preko 100 miliona kuna, od čega je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 3 miliona kuna.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 12
Današnje posete: 566
Ukupan broj poseta: 934915

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr