Povodom Dana grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je Svečana sednica Gradskog veća Vukovara, uz prisustvo brojnih uzvanika, predstavnika lokalne i regionalne samouprave i državnih vlasti. 
 
Podsećajući na kapitalne projekte, realizovane u poslednjih godinu dana, gradonačelnik Ivan Penava rekao je da je prioritet gradske uprave privredni razvoj s ciljem otvaranja novih radnih mesta i ostanka mladih na našem području.
 
– Osim nove Gradske tržnice, kroz Intervencijski plan Grada Vukovara započeli su projekti koji će promeniti lice grada, a u toku su i infrastrukturni radovi koji će obnoviti i izgraditi naše saobraćajnice i obaloutvrdu. Kako bismo mogli uživati u novom, obnovljenom i boljem Vukovaru, sa svim sadržajima koje će u budućnosti nuditi, potrebna je snažna privredna delatnost, koja će zadržati mladost u našem gradu, ali i zemlji. Iz tog razloga naš prioritet i dalje ostaje razvoj privrede – rekao je gradonačelnik Penava.
 
Kao najvažniji projekat i cilj gradske uprave istakao je donošenje novog Zakona o obnovi i razvoju grada Vukovara.
 
– To je projekat na kojem zajedno radimo gotovo dve godine, iza kojeg je stala hrvatska Vlada. Na čelu tog projekta je naša Vukovarka Kristina Bilić u sklopu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Taj zakon pripremamo, kako bi u Briselu dobio “zeleno svetlo”. Od novog zakona očekujemo onu materijalnu osnovu života svakog grada. To su privreda, radna mesta i novi pogoni. U dobroj nadi i veri nadam se da ćemo već krajem ove godine možda imati konačan odgovor, da li smo u tome uspeli – zaključio je Penava.
 
Predsednik Gradskog veća Vukovara Tomislav Šota u svom govoru posebno se obratio mladima, pozivajući ih da budu ustrajni u obrazovanju, kako bi svojim znanjem, energijom i idejama doprineli razvoju grada.
 
– Na dan proslave rođendana našeg grada želeo bih poslati poruku nade i optimizma. U ovim teškim i kriznim vremenima za našu državu, koja se suočava s iseljavanjem, pozvao bih posebno naše mlade da ustraju u obrazovanju, jer samo stručne i obrazovane osobe, pune energije i mladalačkog elana i ideja mogu doprineti razvoju grada. Pred sobom svi imamo misiju, a ona je ostati i opstati u našem gradu. Svaki dobro osmišljen projekat u službi zajednice lokalna samouprava mora prepoznati i maksimalno podržavati. Takvi projekti nošeni idejom mladog preduzetnika doprineće ne samo boljitku njihovih porodica, nego i daljnjem zapošljavanju naših sugrađana. Verujem kako zajedničkim naporima možemo dosegnuti svetlu budućnost našeg grada i učiniti ga još lepšim mestom za život, zasnivanje porodice i razvoj na privatnom i poslovnom planu – poručio je Šota.