Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

O receptima narodne ruske medicine piše dr. A. Malahov

 

ČUVENI američki doktor Aleksandar Malahov važi za jednog od najpopularnijih porodičnih lekara, koji je stekao slavu pomažući pacijentima – ne lekovima, već narodnom ruskom medicinom.

Doktor Malahov više od dve decenije radi u SAD, a stanovnici Klivlenda sa zadovoljstvom dolaze kod njega pošto uz zvaničnu medicinu redovno daje recepte iz ruske tradicije lekarstva. Doktor veruje da je hrana najvažniji lek, kao i da prirodnim putem uz pomoć biljaka pacijentu može više da se pomogne nego pilulama i tabletama.

ČIŠĆENjE STOMAKA –U četvrtinu čaše (oko 50 mililitara) lanenog ulja doda se prstohvat đumbirovog pudera i malo crnog bibera, pa se dobro promeša. Ulje se pije ujutro, na prazan stomak. Ovako pripremljeno ulje može da se pije tri dana, pa se ponovo pravi sveže. Ulje će pročistiti organe iznutra, a začini će pomoći da se izbace toksini. Posle tri dana korišćenja laneno ulje, bez začina, može da se iskoristi za masažu stomaka.

Recept broj dva—UBLAŽAVANjE ASTME—Kilogram soli treba staviti u lanenu vreću (odlično može da posluži jastučnica) i da se zaveže tako da se so ne prosipa. Uveče, pre nego što se ode na spavanje, vreća treba da se stavi na pluća ili na leđa, odnosno da se legne na nju.

So će sakupiti i upiti svu vlagu iz prostorije u kojoj se boravi i osvežiće vazduh koji se diše. Na taj način će čovek sa astmom disati mnogo lakše.

 Recept broj tri-PARADENTOZA—-Malo izmrvljenog đumbira poput pudera treba uzeti u usta i promućkati kako bi se proširio po gingivitu (sluzokoži iznad zuba). Ovo treba raditi posle svakog jela, a pogotovo kada nema uslova da se operu zubi četkicom i pastom za zube. Ovo naročito treba raditi pre spavanja, jer će đumbir obaviti temeljnu dezinfekciju usta i očistiti sluzokožu oko zuba. Takođe, zadah iz usta će biti svežiji i mirisniji, što je naročito važno ujutro. Đumbir će biti dobar i efikasan i za desni……. Više i o drugim temama poslušajte u emisiji ” Preokret ” koja vas vodi boljem zdravlju !

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 240
Ukupan broj poseta: 1043236

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr