Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Gradsko veće Vukovara: DSS-ov Aleksandar Pribičević prešao u SDSS

Gradski većnik Aleksandar Pribičević, koji je u vukovarsko Gradsko veće ušao kao većnik Demokratskog saveza Srba (DSS) prešao je u Samostalnu demokratsku srpsku stranku (SDSS), izvestio je na početku današnje sednice Gradskog veća predsednik Tomislav Šota.

Pribičević je rekao kako je nekoliko razloga za njegov prelazak u drugu političku opciju.

“Naša srpska zajednica ne treba biti politički razjedinjena i smatram da bismo se trebali ujediniti oko jedne političke stranke, a to je SDSS. Zapravo se vraćam tamo gde sam i bio pre par godina i gde mogu da izrazim svoje političke stavove i ciljeve koji su bitni za prosperitet srpske zajednice. DSS ima zamenika gradonačelnika Grada Vukovara i dva većnika u Gradskom veću, a iako je prošlo već godinu dana od izbora verujem da retko ko u gradu zna imena većnika DSS-a. Predlagao sam dogradonačelniku Milakoviću da se osnuje gradska organizacija DSS-a , međutim do sada sa njegove strane nije bilo nikakve reakcije. Želim biti servis građana, a ne servis gospodina Milakovića”, rekao je Pribičević.

Prelaskom Pribičevića u SDSS-ove redove, DSS izgubio jedan većnički mandat od dva koliko je osvojio na prošlogodišnjim izborima, što je prokomentarisao i vukovarski dogradonačelnik i predsednik DSS-a Srđan Milaković.

“Dva mandata koja smo osvojili u Gradskom veću rezultat su poverenja građana u politiku koju zastupamo i verodostojnosti koju smo izgradili. Unutar stranke smo odlučili da moj mandat damo kolegi Pribičeviću, koji nažalost nije bio “na visini zadatka” i nije prepoznao novu politiku koju zastupamo. Smatram da to nije korektno niti od kolege Pribičevića niti od SDSS-a”, rekao je Milaković i dodao da odlaskom Pribičevića DSS nije oslabljen i da nastavlja politiku kojom je dobio izbore.

SDSS je tako dobio trećeg većnika u Gradskom veću i time pravo da formira i klub većnika. 

“Na jednoj od narednih sednica Gradskog veća zatražićemo formiranje kluba većnika i na taj način ćemo, ojačani mladim kolegom pravnikom uspeti da budemo aktivniji i kvalitetnije odrađujemo posao za koji nas je narod i izabrao”, istakla je gradska većnica SDSS-a Vesna Vujić.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 413
Ukupan broj poseta: 954181

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr