Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Vukovar: Od 1.maja zbrinjavanje otpada prema količini

 

Na području Grada Vukovara od 1. maja primenjivaće se novi sistem prikupljanja i naplate odvoza komunalnog otpada. Rezultat je to usklađivanja sa Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom koja predviđa odvojeno prikupljanje otpada na kućnom pragu kao i naplatu odvoza komunalnog otpada prema količini mešanog komunalnog otpada. Sve izmene koje nosi novi sistem, na konferenciji za medije predstavili su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor vukovarskog Komunalca Igor Štrangarević.

Pored kante za mešani komunalni otpad, vrećice za papir i za plastiku građani će ostali otpad (metal, staklo, tekstil) moći odlagati na neke od zelenih ostrva, kojih će pored postojećih 15 biti postavljeno još 25.

“Cena usluge prikupljanja komunalnog otpada sastojaće se od fiksnog dela koji će građani koji žive u kućama za kante od 80 ili 120 litara plaćati u visini od 33,90 kuna , dok je za zgrade taj iznos 42,90 kuna. Fiksni deo plaćaju svi vlasnici kuća i stanova na području Grada , dok varijabilni deo zavisi od količine odvezenog mešanog komunalnog otpada i iznosi 4 lipe po
litri volumena”, rekao je direktor vukovarskog Komunalca Igor Štrangarević. Dodao je i kako će kontejneri koje koriste stanari zgrada ubuduće biti pod ključem kako bi u njih otpad odlagali samo oni kojima su namenjeni.

Vukovarski gradonačelnik naglasio je da se cena naplate odvoza otpada u Vukovaru nije menjala od 2003. godine kao i da se prilikom donošenja ove odluke vodilo računa o tome da se što manje utiče na standard građana.

“U odnosu na okruženje i dalje imamo najpovoljniju cenu odvoza komunalnog otpada”, istakao je Penava. Na plan gospodarenja otpadom i uspostavljanje celokupnog sistema Grad Vukovar i Komunalac u idućih 5 godina planiraju utrošiti 28 miliona kuna.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 140
Ukupan broj poseta: 1000510

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr