Ne stišavaju se reakcije, vezano za službenu posetu delegacije Hrvatskog sabora Beogradu, koja je u sredu prekinuta zbog incidenta Vojislava Šešelja. Tim povodom saopštenjem za javnost oglasio se i Demokratski savez Srba (DSS).

– Posljednji incident o kojem smo čuli iz medija, a o kojem nema audio niti video zapisa, smatramo štetnim kako za položaj srpske zajednice u Hrvatskoj, tako i za odnose između dve države, čiji napredak je nesumnjivo podstaknut nedavno povećanim dijalogom. Pritom verujemo da postoje razmišljanja kod pojedinih pripadnika srpske zajednice, kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, koji u ovakvim ispadima pronalaze svoju satisfakciju za stradanje koje su pretrpeli u poslednjem ratu, a za koje odgovornost pripisuju režimu u Zagrebu. Za ovakvu vrstu simpatija, nažalost, odgovornost snose i mnoge vladajuće garniture, koje su ostavile svojim građanima hipoteke nerešenih ratnih zločina, proteranog stanovništva sa njihovih vekovnih ognjišta, ogromne štete u uništenim i obezvređenim materijalnim dobrima. Unatoč svemu, mislimo da pon a&scaron ;anja vezana uz ovaj incident velika većina pripadnika srpske zajednice vidi kao relikt prošlosti, ne doživljava ozbiljno i ne misli da ona treba da budu u fokusu politike dve države – navodi se u saopštenju iz DSS.

– Sigurni smo da Srbi koji žive u Hrvatskoj žele da odnosi dve države budu sve bolji, da se o svim otvorenim pitanjima razgovara na zreo i odgovoran način, na doborobit svih građana, kako Srba u Hrvatskoj tako i Hrvata u Srbiji – navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik DSS-a Srđan Milaković.