Kao rezultat skupa “Investiranje u istočnu Hrvatsku – okvir, mogućnosti i potencijali“ koji je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Zajedničkim većem opština iz Vukovara i uz podršku Vlada Srbije i Hrvatske, 4. aprila ove godine realizovan je prvi zakup poslovnog prostora u Poslovno-inovacionom centru u Vukovaru. Ugovor su potpisale srpska kompanija “Dental Ant” i Grad Vukovar, saopštila je Privredna komora Srbije.

Kompanija „Dental Ant“ je zakupila halu od 800 kvadratnih metara na tri godine za proizvodnju dentalnih medicinskih sredstava. Realizacija ove investicije došla je kao prvi konkretan rezultat skupa na kome je učešće uzelo preko 70 kompanija, lokalnih samouprava i državnih institucija.

Kompanija “Dental Ant“ je osnovana 1991. godine u Beogradu od strane dr Milorada Antunovića, kao ordinacija u porodičnom vlasništvu koja pruža stomatološke usluge i obrazovanje lokalnim klijentima. Kompanija je postala ekskluzivni zastupnik za kompaniju „Septodont“, koja je globalni lider u oblasti stomatoloških anestetika. U okviru svog poslovanja “Dental Ant” postao je i ekskluzivni distributer kompanije „Biohorizont Implant Sistemi“ u jugoistočnoj Evropi. Kompanija poseduje regionalne kancelarije u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj i otvoreno prodajno mesto u Sjedinjenim Američkim Državama