Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Zbog smrti Vasilija Sentivanca opština Borovo proglasila dan žalosti u ponedeljak, 16.aprila

 

Nakon duge i teške bolesti  jutros je u bolnici u Nemačkoj preminuo 18-godišnji Vasilije Sentivanac iz Borova, koji se poslednjih godinu i po dana borio sa  akutnom limfoblastičnom leukemijom. Prvi simptomi ove bolesti pojavili su se u septembru 2016.godine, nakon čega je Vasilije godinu dana proveo na lečenju u Zagrebu. Uprkos povremenim pozitivnim rezultatima lečenja, bolest se konstatno vraćala te je jedino rešenje bilo presađivanje koštane srži. Vaso je početkom ove godine sa roditeljima otputovao u Nemačku, na poznatu kliniku u Flensburgu. Kako su troškovi ovog operativnog zahvata bili izuzetno visoki, Zajedničko veće opština je pokrenulo humanitarnu akciju koja je ujedinila čitavu zajednicu. Za relativno kratko vreme, prikupljeno je više od 160 hiljada evra za transplantaciju koštane srži i troškove bolničkog lečenja, ali je , nažalost, opaka bolest bila jača. U ime Zajedničkog veća opština, saučešće porodici Sentivanac uputio je predsednik ove institucije i Opštinskog veća opštine Borovo Srđan Jeremić.

“Zajedničko veće opština izražava saučešće porodici Sentivanac, povodom, nažalost, smrti njihovog sina za kojeg smo u proteklom periodu organizovali nekoliko akcija s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za lečenje, odnosno za transplantaciju koštane srži. Kao što je svima poznato transplantacija je izvršena, međutim, organizam nije izdržao i naš sugrađanin, naš meštanin, naš Vaso je izgubio bitku za život. Ovo je nešto najteže što može da se desi jednoj porodici, ovo je nešto najteže što je pogodilo i sve nas, meštane Borova, ali i čitavog područja koji su se zaista nesebično dali u akciji prikupljanja sredstava za njegovo lečenje. U ime svih meštana Borova i ljudi sa ovog područja, u ime Zajedničkog veća opština koje je nosilo ovu akciju još jedanput izražavam saučešće porodici Sentivanac”, rekao je Jeremić.

Kako nam je potvrdio načelnik Zoran Baćanović, Opština Borovo je ponedeljak, 16.april proglasila za Dan žalosti. Datum sahrane Vasilija Sentivanca biće objavljen naknadno.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 40
Ukupan broj poseta: 966997

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr