Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Spomen-ploča tragično stradalom fudbaleru Danijelu Popoviću

U Borovu je juče otkrivena spomen-ploča tragično stradalom fudbaleru Danijelu Popoviću iz Dalja, bivšem igraču fudbalskih klubova “Vukovar ’91”, “Bastia”, “Osijek” i Mlade hrvatske fudbalske reprezentacije. Spomen-ploču postavljenu u blizini Sportskih terena “Ozren”, na mestu gde je u saobraćajnoj nesreći 23.oktobra 2002. godina završio život , tada 20-godišnjeg Danijela, otkrila su njegova braća, položila venac i zapalila sveće. Sredstva za izradu ploče prikupljena su za vreme prošlogodišnjeg 1.Memorijalnog turnira u Dalju koji je održan u čast ovom mladiću, jednom od najvećih fudbalskih talenata naše regije. Svima koji su pomogli zahvalio je Danijelov brat Nebojša, a okupljenima se potom obratio Ivica Radoš, trener seniora HNK Vukovar ’91 koji je, među prvima otkrio Danijelov talenat i doveo ga u klub.

“Zasigurno najbolji igrač u istoriji našeg kluba i mislim da će proći još puno godina da se uopšte pojavi takav talenat kao što je bio Danijel. Bio je dete koje je živelo za fudbal, koji je svaki dan uživao u treningu , u utakmici, koji je bio omiljen među svima, među starima i mladima. Bio je nešto posebno u našem klubu. Znamo kakva su onda vremena bila i kakva je težina bila igranje Danijela Popovića u hrvatskom klubu, ali na to niko nikada nije gledao. On se, jednostavno, tako lako prilagodio svemu tome. Postigao je niz rezultata i golova za pamćenje što će ući u anale fudbala na ovim prostorima i retko ko će to dostići, posebno u onom segmentu, kada je u polusezoni postigao 23 gola, i otišao u Bastiu, dakle bez igranja drugog dela prvenstva on je ostao najbolji strelac i najbolji igrač. Bio je i nositelj igre mlade hrvatske reprezentacije za koju je nastupao 7-8 puta. Gde bi mu bio kraj to sam dragi Bog zna jer takav prirodni talenat, bez ikakve fudbalske škole, retko gde da će se pojaviti. Ostaje žal što nas je napustio tako rano, u tim godinama. Sigurno je da bi završio u jednom od vodećih , a mogu slobodno reći i svetskih klubova. Ovo što se dana dogodilo to je najanje što je zaslužio i trebalo se dogoditi davno pre “, rekao je Radoš u izjavi medijima.

Incijativu da se na mestu Danijelove pogibije podigne spomen-ploča pokrenuo je Alen Čengić, prijatelj Popovićevih i jedan od organizatora prošlogodišnjeg memorijalnog turnira u Dalju.

“Počeli smo s turnirom i onda smo došli na ideju da napravimo i spomenik za Danijela jer on to zaslužuje. Godinama se ništa nije pokretalo na tom planu. Obratili smo se načelniku opštine Edut Jugoslavu Vesić koji je bio susretljiv i pružio nam podršku koja nam je dala vetar u leđa.

Obraćali smo se ljudima i poslovnim subjektima na području opštine Erdut i 90 posto vrata koja smo pokucali bili su nam otvorena jer Danijel je bilo neko o kome niko ništa loše ne može reći. Zahvalio bih se i opštini Borovo i načelniku Zoranu Baćanoviću kao i direktoru Eko-Dunava Milošu Eriću koji su na svoj trošak, samoinicijativno, obavili sve logističke radove , da ovo danas bude u ovakvom sjaju”, rekao je Čengić.

“Prijatelji porodice Popović su nam se obratili i zamolili za saglasnost kako bi se ploča mogla postaviti nam mesto gde je taj mladi život prestao. Naravno da smo u tom momentu odmah ponudili i svu drugu pomoć, tako da smo uz pomoć Eko-Dunava obavili sve radove koji su prethodili postavljanju ploče, kao što je izlivanje temelja i postolja” , rekao je načelnik Zoran Baćanović.

Pored organizatora i članova porodice te predstavnika opština Erdut i Borovo, vence na spomen-obeležje položile su delegacije HNK “Vukovar ’91” i NK “Osijek” te rukovodstvo i fudbaleri fudbalskih klubova “Radnički” i “Dunav” iz Dalja i BSK-a iz Bijelog Brda.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 32
Ukupan broj poseta: 966989

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr