Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Pitka voda iz daljskog crpilišta do kraja meseca

Radovi na projektu obnove crpilišta “Lekić” u Dalju čiji je nosilac Reginalni sistem za vodosnabdevanje Osijek, privode se kraju. Nakon rekonstrukcije, koja bi trebala biti gotova do kraja ovog meseca, meštani će piti vodu koja će biti u skladu sa pravilnicima Evropske unije o zdravstvenoj ispravnosti vode.

Tokom rekonstrukcije crpilišta obustavljena je proizvodnja vode te je snabdevanje vodom priključeno na sistem vodosnabdevanja grada Osijeka. Direktorica komunalnog poduzeća “Čvorkovac- vodne usluge” Anđelka Tomašević
kaže kako su na osječku vodu bili priključeni jer se moralo “raskopati” daljsko vodocrpilište.

“Od 2002. godine do danas dozvoljene količine arsena u vodi znatno su smanjene, te se tako sa 100 jedinica dopuštena vrednost smanjila na svega 10, koliko je danas dozvoljeno. U našoj vodi ta vrednost bila je 14 jedinica arsena te smo pristupili rekonstrukciji vodocrpilišta “, rekla je Tomašević.

“Nakon završetka rekonstrukcije na vodocrpilištu i uvođenja trećeg stepena filtracije vode koja će teći daljskim cevima, naš vodovod će biti među prvim slavonskim vodovodima koji će udovoljiti propisanim normama”, dodala je, te se zahvalila svim korisnicima na razumevanju.

Nakon završetka radova meštani će piti vodu koja je u potpunosti u skladu sa pravilnicma Evropske unije.

Projekat je vredan preko 5 miliona kuna, a sufinansiran je sredstvima Evropske unije, Republike Hrvatske i Opštine Erdut.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 43
Ukupan broj poseta: 967000

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr