Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Knjižica “Deca i mediji” u izdanju AEM-a i UNICEF-a povodom Dana medijske pismenosti

Povodom Dana medijske pismenosti UNICEF i Agencija za elektroničke medije objavili su knjižicu „Deca i mediji“ namenjenu roditeljima i starateljima. Uz sažete korisne informacije za život u medijatiziranom svetu, u knjižici se mogu pronaći i predlozi za razgovor s decom te smernice za sigurno korištenje medija u porodici.

Između ostalog, knjižica donosi savete kako medije koristiti u porodicama s decom, kako to uravnotežiti s drugim aktivnostima, zašto je važno obratiti pažnju na starosne oznake u televizijskim programima i na videoigrama, kako mediji mogu podržati učenje i slobodne aktivnosti, šta deca trebaju znati da bi mogla sigurno koristiti internet, društvene mreže i mobilne aplikacije, te kako razvijati kritičku medijsku pismenost.

Publikacija je prevedena i prilagođena prema izvornoj publikaciji „Children and Media“ finskog Nacionalnog audiovizualnog instituta (KAVI), odnosno njegovog Odeljenja za medijsko obrazovanje i audiovizualne medije. Štampani primerci knjižice mogu se pronaći u bibliotekama, uključujući školske biblioteke, udruženjima i institucijama koje su naručile knjižicu preko internetskog portala www.medijskapismenost.hr, a povodom Dana medijske pismenosti.

Elektronsko izdanje knjižice “Deca i mediji” može se preuzeti i na internetskom portalu Agencije za elektronske medije www.e-mediji.hr.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 32
Ukupan broj poseta: 966989

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr