Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Uoči pravoslavnog Uskrsa premijer Plenković primio mitropolita Porfirija

Uoči proslave Vaskrsa po julijanskom kalendaru, predsednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je juče u Banskim dvorima u nastupnu posetu Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolita zagrebačko-ljubljanskog, gospodina Porfirija.

Uz predsednika Vlade sastanku su prisustvovali ministarka kulture Nina Obuljen Koržinek i direktor Kancelarije Komisije za odnose s verskim zajednicama Šime Jerčić. Mitropolit je izrazio zadovoljstvo pravnim okvirom koji reguliše institucionalni položaj Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Predsednik Vlade istakao je važnost saradnje i zajedničkog delovanja u rešavanju pitanja koja su važna za vernike Srpske pravoslavne crkve i srpsku nacionalnu manjinu. Dodao je da je Hrvatska postigla puno u zaštiti prava svih svojih nacionalnih manjina te da je u tome primer brojnim drugim zemljama. Naglašena je vrednost dijaloga između predstavnika državnih institucija i predstavnika crkava i verskih zajednica u Hrvatskoj, u duhu partnerstva i međusobnog uvažavanja.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 39
Ukupan broj poseta: 966996

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr