Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Donacija vukovarskih penzionera i ZVO Kolu srpskih sestara u Medarima

Članovi Udruženja penzionera „Vukovar novi“ pokrenuli su u prethodnih meseci humanitarnu akciju, u okviru koje su prikupljali odeću i obuću. Donacija od 70-ak paketa uručena je 3. aprila Kolu srpskih sestara u zapadnoslavonskom selu Medari. 

Odeću, posteljinu i obuću sakupilo je i doniralo pedesetak penzionerskih porodica, aktivnih u Udruženju penzionera „Vukovar Novi“ s predsednicom Zlaticom Miškić, koja je sa saradnicima prisustvovala uručenju donacije. Osim što pomažu svoje socijalno ugrožene članove, sakupljaju i pomoć za sunarodnike u Hrvatskoj i Srbiji, ističe Miškić.

Akciji se priključilo i Zajedničko veće opština, koje je doniralo dvadeset paketa s najosnovnijim životnim namirnicima za najsiromašnije stanovnike Medara i okolnih sela u opštini Dragalić, u kojima žive pripadnici srpske zajednice. ZVO je pokrilo i troškove prevoza pomoći koju su sakupili vukovarski penzioneri.

Na donaciji je zahvalila predsednica Kola srpskih sestara i aktuelna zamenica načelnika opštine Dragalić iz reda srpske nacionalne manjine Ranka Milojković.

U Medarima kod Nove Gradiške, do akcije “Bljesak” selu s većinskim srpskim življem, danas je je svega 50-ak Srba starije životne dobi

Osim članica Kola srpskih sestara i desetak meštana Medara i okolnih sela, realizaciji ove humanitarne akcije prisustvovali su saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov, predsednik ZVO Srđan Jeremić, zamenik vukovarsko-sremskog župana i potpredsednik ZVO Đorđe Ćurčić, predsednik Izvršnog odbora te stranke Boro Rkman, sekretar Zajedničkog veća opština i vukovarskog SDSS-a Vinko Lazić, predsednik požeško-slavonske organizacije SDSS-a i zamenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović i zamenik načelnika opštine Okučani Siniša Martinović.

S ciljem unapređenja položaja srpske manjine predstavnici SDSS-a i Zajedničkog veća opština razgovarali su u Okučanima s tamošnjim načelnikom, HDZ-ovim Acom Vidakovićem.

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 49
Ukupan broj poseta: 866027