Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Skupština borovskih lovaca

Godišnju izveštajnu skupštinu održalo je u subotu, 31. marta Lovačko društvo Borovo.

– Društvo duge tradicije, osnovano davne 1921. godine, danas ima 45 članova, od čega 33 aktivna člana. Društvo raspolaže lovnom površinom od 3.009 hektara, u kojoj obitava niska i visoka divljač, što je potencijal za razvoj lovnog turizma – ističe predsednik Jovan Okovački.

Na skupštini su usvojeni izveštaji o radu za 2017.godinu i plan i program rada i finansijski plan za 2018. godinu.

Pored obnove lovno-tehničkih objekata i radova na uređenju i opremanju Lovačkog doma, predsednik društva Jovan Okovački najavio je osnivanje lovno-streljačke sekcije na županijskom nivou, koju će voditi novi član Izvršnog odbora Goran Skokić, kao i učešće Lovačkog društva Borovo u projektu “Obnova populacije trčke skvržulje u Vukovarsko-sremskoj županiji“.

Kako je na skupštini Lovačkog društva najavio načelnik Zoran Baćanović 15 članova Lovačkog društva učestvovaće 21. aprila u akciji zaštite i spašavanja u Borovu.

– Akciju će provesti Državna uprava za zaštitu i spašavanje i Hrvatska gorska služba spašavanja u saradnji sa Štabom civilne zaštite opštine Borovo i Lovačkim društvom Borovo – rekao je Baćanović.

Za razliku od prethodnih godina, kada je Opština Borovo za rad Lovačkog društva Borovo izdvajala pet hiljada kuna godišnje, ove godine rad društva biće podržan s devet hiljada kuna godišnje dotacije.

U upravljačke strukture društva nedavno je uključena nekolicina mlađih članova. Pored spomenutog Gorana Skokića, novi članovi Izvršnog odbora su Bojan Rakazović i Jovan Ajduković, dok je za lovočuvara izabran Dejan Petrović.

D.Zečević

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 734
Ukupan broj poseta: 864648