Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Osnovano Sportsko društvo Srba u Hrvatskoj

U prostorijama Srpskog narodnog veća u Zagrebu 30. marta je održana osnivačka skupština Sportskog društva Srba u Hrvatskoj. Na skupštini, kojoj su prisustvovali predstavnici SNV-a, Zajedničkog veća opština, Privrednika i Prosvjete, odnosno osnivači Društva, doneseni su statut i odluka o pokretanju postupka za upis u Registar udruga RH, a izabrano je i rukovodstvo. Funkciju predsednika SDSH-a obavljaće Milan Martinović, dugogodišnji sportski aktivista, a potpredsednika SrđanJeremić, predsednik ZVO-a i Nemanja Eremić, član Upravnog odbora NKPetrova gora iz Vojnića. Osim fudbal , SDSH će se fokusirati na sportove koji su zastupljeni u ruralnim područjima gde živi najveći broj Srba u Hrvatskoj.

– Naš je cilj promocija sportskih interesa srpske zajednice na način na koji to do sada nije bilo napravljeno. Naime, u Hrvatskoj postoje klubovi nacionalnih manjina, mahom fudbalski , koji se sreću s brojnim problemima, pre svega finansijske prirode. Verujem da će se sada, zahvaljujući SDSH-u, pronaći načini da funkcionišu bolje, rekao je Martinović za nedeljnik Novosti.

Dodao je da će nakon sređivanja papirologije SDSH imati pravo participacije u različitim telima kao što su Hrvatski nogometni savez (HNS) i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i prijavljivati se za sredstva koja su odobrena tim telima, pa će imati puno više mogućnosti da povuku novac nego što je to ranije bio slučaj. Tako, na primer, nismo mogli dobiti sredstva namenjena nacionalnim manjinama koja HNS redovno dobija od FIFA-e i UEFA-e – rekao je Martinović.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 32
Ukupan broj poseta: 966989

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr