Sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra Borovo održana godišnja izveštajna skupština Fudbalskog kluba “Sloga” na kojoj su usvojeni izveštaji o radu u 2017. godini te plan i program rada i finansijski plan za 2018. godinu.

Klub se takmiči u Drugoj županijskoj fudbalskoj ligi Vukovarsko-sremske županije – Fudbalsko središte Vukovar, gde zauzima pretposlednje mesto. Rezultat je to kojim niko nije zadovoljan, uključujući i predsednika Nikolu Ostojića.

– Rezultatima niko nije zadovoljan. Svaka kritika je dobrodošla, svaki savet, da pokušamo svi zajedno da napravimo bolji rezultat. Uveren sam da će rezultati doći, već za nekoliko nedelja imaćete priliku da se uverite u to. Nova takmičarska sezona, ligaški deo, počinje 8. aprila kada nam u goste dolazi Croatia iz Bogdanovaca. U ponedeljak, 2. aprila na Lipovači igramo kup utakmicu. Juniori u petak počinju svoj ligaški deo, kada će ugostiti vršnjake iz Iloka – najavio je u izjavi za Radio Borovo predsednik kluba Nikola Ostojić, koji je na tu dužnost stupio krajem oktobra prošle godine.

Novi trener seniora je Josip Tunjić, kojem su poverene i selekcije pionira i juniora. Dosadašnji trener Nenad Crnobrnja sporazumno je prekinuo saradnju s klubom.

Prema Tunjićevim rečima, prioritet je sakupiti šest bodova, koliko je potrebno za ostanak u Drugoj županijskoj ligi, a fokus će biti na radu s mladima.

– Primarni cilj je zadržati decu u klubu, afirmisati mlade igrače i sakupiti potrebnih šest bodova. Doveli smo 7-8 novih momaka u Klub, sad na treningu imamo 13-14 igrača i i pokušavamo kroz pripreme i uigravanja da sakupimo tih šest bodova, potrebnih za ostanak u ligi – priča Tunjić.

Na sinoćnjoj skupštini, na lični zahtev, razrešen je dosadašnji Nadzorni odbor, kao i jedan član Slogine uprave. Za novog predsednika Nadzornog odbora izabran je Milan Perišić, bivši predsednik i dugogodišnji sekretar i član Uprave kluba. Novi članovi Nadzornog odbora su Živan Maksimović i Dušan Cvijanović. Za novog člana Upravnog odbora izabran je bivši igrač Darijan Špehar.

Fudbalski klub “Sloga” iz Borova imaće u ovoj godini još bolje uslove za rad, jer može da računa na 121 hiljadu kuna iz opštinskog budžeta, što je povećanje od 18 hiljada kuna u odnosu na 2017.godinu. Inače, planirani budžet za ovu godinu iznosi ukupno 193 hiljade kuna. Uz dobre uslove rada za amaterski sportski klub, ocenjeno je na skupštini, ni rezultat ne bi trebao izostati.

Rad u Fudbalskom klubu “Sloga” organizovan je u tri selekcije: pionira, juniora i seniora, dok se veterani takmiče u Ligi veterana Zajedničkog veća opština.

Klub će i ove godine organizovati letnji malofudbalski turnir, fišijadu i Crno-belu noć, klupsku zabavu i takmičenje u kuvanju čobanca.

D.Zečević