Aleksandar Saša Kovačević je srpski pop pevač. Rođen je 27. jula 1985. godine u Zemunu. Živi u Novom Beogradu. Kada je imao pet godina, roditelji su njega i starijeg brata Radeta doveli u muzičku školu „Kosta Manojlović“ da provere da li imaju sluha. Saši su rekli da ima apsolutni sluh, ali morao je da sačeka godinu dana da krene u muzičko zabavište. U sedmoj godini je upisao tu školu, odsek klavir. Trenirao je košarku i kik-boks.. Sa četrnaest godina je dobio prvu klavijaturu koja je u potpunosti zaokupila njegovu pažnju. Kada je ušao u pubertet, stalno je izlazio i istraživao nove stvari. Roditelji ga nisu puštali da svira na slavljima jer su želeli da prvo upiše akademiju. Ipak, kada je imao šesnaest godina, otac mu je dozvolio da nastupi u piceriji u kraju u kojoj je provodio dosta vremena. Došli su njegovi drugovi i svi su bili oduševljeni. Zatim je svirao na splavu „Hrabro srce“, a otac mu je pomagao i bio njegov menadžer. Završio je Akademiju umetnosti, smer za snimanje i dizajn zvuka.

2012. godine je promovisao numere: „Kako posle nas“ i „Lapsus“ koje je publika odlično prihvatila. 2013. godine je snimio spotove za tri nove pesme: „Piši propalo“, „Slučajno“ i „Nothing but the faith“. 2014. godine je izbacio singlove: „Mogli smo sve“, „Branim“ i „Noć do podne“. 2015. godine je objavio numere: „Gde smo, moja ljubavi“, „Rano je“, „Rođendan“ i „Živim da te volim“. 2016. godine su izašle dve pesme: „Zamalo tvoj“ i „Temperatura“. Sa sedamnaest godina je imao prvu ozbiljnu vezu koja je trajala šest godina. Bio je sa Ivonom Laković koja je učestvovala u spotu za pesmu „Ruka za spas“. U avgustu 2009. godine je počeo da se zabavlja sa Jovanom Koković, tadašnjom studentkinjom prava koju je angažovao da se pojavi u spotu za pesmu „Kome da verujem“. Između njih su se javili problemi jer je Saša bio prezauzet poslom i nije imao slobodnog vremena. 2012. godine je započeo vezu sa osam godina mlađom manekenkom Jovanom Jocić. Upoznali su se na snimanju spota za pesmu „Lapsus“. Krajem 2013. godine je kupio stan u novobeogradskom naselju “West 65? u koji se uselio sa devojkom i bratom Radetom. U avgustu 2016. godine mediji su pisali da su Jovana i Saša raskinuli. Omiljeni pevači su mu: Oliver Dragojević, Michael Jackson i Mariahu Carey. Želja mu je da jednog dana napravi koncert na Marakani ili Ušću. Takođe, voleo bi da se oženi i da ima decu. Sudeći prema broju slušanja na portalu YouTube, Sašina najpopularnija pesma je „Slučajno“ koja broji 56 736 232 pregleda …

Emisiju” Zvezde pop estrade” možete pratiti sredom od 16.10 minuta u programu Radio Borova. Tehnička i tonska realizacija:Srđan Bošnjak, Borislav Vuković i Srđan Knežević. Priprema i vodi Srđana Nikolić.Slušajte i  uživajte !