Odlukom selektora Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke dve članice Kluba dizača tegova Vukovar Hermana Dermiček i Ana Crnjac nastupiće na ovogodišnjem prvenstvu najboljih dizača tegova Evrope za seniore koje će se održati u Bukureštu od 26. do 31. marta.

Kako bi im čestitali i odali priznanje, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odeljenja za društvene delatnosti Ana Kustura primili su juče u Uredu gradonačelnika ove dve mlade reprezentativke i njihovog trenera Milana Kordića. Ovom prilikom dvema takmičarkama i treneru gradonačelnik Penava je uručio i novčanu pomoć od po 5 hiljada kuna.

– Poziv da budu deo reprezentacije za ove dve mlade sportistkinje je veliki uspeh i poticaj. Ovim želimo da im pokažemo da prepoznajemo njihov trud i napor, ali i da istaknemo ponos činjenicom da imamo predstavnike Grada Vukovara u reprezantaciji i na Evropskom prvenstvu. Ovo je tipičan primer gde mali sportovi postižu značajne rezultate u daleko skromnijim uslovima nego u nekim drugim sportovima koji dobijaju puno više sredstava, a nemaju ni približno ovakve rezultate – rekao je Penava.

– Ovo je veliko priznanje za mlade takmičarke, kao i za Klub dizača tegova Vukovar. Nakon 5 godina, kako smo ponovo aktivirali dizanje tegova u gradu Vukovaru, ovo je veliki uspeh. Odlazak na ovo Evropsko prvenstvo za njih će biti sticanje iskustva, a svaki plasman koji bi bio među prvih 10 bio bi fantastičan – rekao je trener Milan Kordić.

Iako se ne nadaju velikom plasmanu, ovo će za njih biti poticaj za dalje napredovanje u ovom sportu, kažu ove mlade sportistkinje, i dodaju kako im je čast to što su deo hrvatske reprezentacije.

S.Velebit