Grad Vukovar, kao i prethodnih godina, a povodom predstojećih Uskršnjih praznika, isplatiće jednokratnu novčanu naknadu (uskrsnicu) korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 250 kuna po korisniku za ukupno 265 korisnika. Iz budžetskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 66.250 kuna. Navedeno pravo isplatiće se u podružnici FINE – Financijske agencije u Vukovaru, Olajnica 19, u periodu od 23. marta do 30. aprila ove godine.

Takođe, Grad Vukovar osigurao je i prigodne poklon-pakete za Uskršnje praznike za korisnike Narodne kuhinje u Vukovaru, koji su među socijalno najugroženijima. Za korisnike Narodne kuhinje u Vukovaru osigurano je 90 prigodnih paketa za uskršnje praznike u vrednosti do 180 kuna po paketu. Iz budžetskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 16.184 kune. Podela paketa biće organizovana u prostorijama Narodne kuhinje u Vukovaru od 23. do 30. marta.

Grad Vukovar za mere iz područja socijalne zaštite izdvaja oko 15 miliona kuna godišnje, rečeno je na konferenciji za medije kojoj je, uz gradonačelnika Ivana Penavu, prisustvovala i pročelnica Upravnog odeljenja za društvene delatnosti Ana Kustura.

-Želja nam je bila pomoći našim socijalno ugroženim građanima, kako bi uskršnje praznike proslavili sa svojim porodicama u miru i dostojanstveno, uz tradicionalni zajednički porodični ručak – rekao je gradonačelnik Penava, poželevši povodom Uskrsa svim građanima bolju budućnost.