Prezentacijom učeničkih radova pristiglih na raspisani konkurs “Priroda za vodu”, preduzeće “Čvorkovac – vodne usluge” opštine Erdut obeležilo je 22.mart, Svetski dan voda.

“Svake godine me oduševljavaju njihove poruke koje pokazuju kako uz mali doprinos svakoga od nas , zajedno možemo puno učiniti za dobrobit prirode i vode u našem okruženju”, kazala je direktorica Čvorkovca Anđelka Tomašević. Na svečanosti održanoj 21.marta u daljskom Domu kulture predstavljeni su radovi mališana iz dečjih vrtića “Mali princ” iz Dalja i Bijelog Brda, radovi učenika 2., 6. i 8. razreda Osnovne škole Bijelo Brdo i medijske grupe 7.razreda Osnovne škole Dalj te prezentacija učenika 2.razreda Srednje škole u Dalju.

 

Dok su stariji osnovci i srednjoškolci pripremili prezentacije i kratke edukativne filmove, mlađi su radili plakate i makete, a svi sa jedinstvenom porukom da prirodu i vodu treba čuvati. Ovogodišnji fond nagrada iznosio je 4 hiljade kuna, a nagrade u iznosu od 400 do 700 kuna, nagrađenima je uručio načelnik Jugoslav Vesić.