Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Vukovar: Predstavljen program 1. Festivala “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”

U okviru obeležavanja dana Grada Vukovara od 3. do 6. maja u Vukovaru će se održati 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”.

– Reč je o jedinstvenom festivalu na kojem će biti predstavljena zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja se nalazi na nacionalnoj i UNESCO-ovoj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cele Hrvatske – rekao je producent manifestacije Aleksandar Kovačević.

– Jedan od partnera festivala je Hrvatska -televizija, koja će njegovo otvaranje prenositi uživo, a drugog dana festivala biće upriličeno i snimanje emisije “Lijepom našom” – dodao je Kovačević.

Centralna mesta sa pozornicama biće smeštena na nekoliko lokacija u gradu – na mestu stare pijace, vukovarskom korzu i ispred gradske uprave.

Prvog i drugog dana festivala biće stavljen naglasak na akciju “Kupujmo hrvatsko”. Hrvatska privredna komora ovu akciju provodi već 20 godina, rekla je predsednica Hrvatske privredne komore – Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković koja je pozvala sve potencijalne učesnike da uzmu učešće na fastivalu na kojem će ova akcija imati izložbeno-prodajni karakter.

– Ova manifestacija je dobra prilika da oni koji dođu u Vukovar da predstave sebe, upoznaju i nas – kaže direktorica TZ Vukovarsko-sremske županije Rujana
Bušić Srpak.

Ovo će za Grad Vukovar biti veoma važan događaj, smatra pročelnica Upravnog odeljenja za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić.

– Vukovar je uz Vučedol i Ilok nacionalni pobednik Evropske destinacije izvrsnosti na temu kulturne baštine. Kulturni turizam jedan je od stubova razvoja u Strateškim smernicama razvoja turizma Grada Vukovara što nam govori da idemo u pravom smeru te da ispunjavamo ciljeve koje smo sebi zadali s obzirom na razvoj turističkih potencijala. I ovaj događaj imaće veliki značaj za lokalnu zajednicu i generisati turističku potrošnju – naglasila je Sekulić.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Marijana Pavličeka, Grad Vukovar će za održavanje ove manifestacije iz svog budžeta izdvojiti oko 200 hiljada kuna, a ostatak finansijskih sredstava obezbediće organizatori preko sponzora.

S.Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 384
Ukupan broj poseta: 965812

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr