Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Borovo: Godišnja izveštajna skupština Šahovskog kluba “Sloga”

Sinoć je održana godišnja izveštajna skupština Šahovskog kluba “Sloga” iz Borova, na kojoj su usvojeni izveštaji o radu u 2017. godini te plan i program rada i finansijski plan za 2018.godinu. Klub ima deset registrovanih igrača, među kojima je od prošle godine i internacionalni šahovski majstor Balind Nađ iz Subotice. Predsednik Kluba Lazar Bosić zadovoljan je rezultatima ostvarenim u prošloj godini i osvojenim drugim mestom u 3. Hrvatskoj ligi “Istok” A.

– Izuzetno smo zadovoljni, jer je to izvanredan rezultat, iako nismo ušli u viši rang takmičenja. Ulazak u 2. Hrvatsku ligu iziskuje daleko više truda i finansijskih sredstava kao i angažovanje novih igrača, tako da smo zadovoljni ostvarenim rezultatima i ekipom koja u istom sastavu nastupa i u ovoj godini. Očekujemo slične rezultate, ako ne i bolje. Iza nas su već dva kola u ovoj godini. Igrali smo s Negoslavcima i Trpinjom. Reč je o jakim i uigranim ekipama. U oba susreta smo remizirali. U sledećem kolu 15. aprila gostujemo u Markušici, gde očekujemo ubedljivu pobedu – rekao je u izjavi za Radio Borovo Lazar Bosić.

Klub je u prošloj godini uspešno organizovao dva turnira, Brzopotezni svetosavski šahovski turnir te letnji Međunarodni šahovski turnir, koji se održava u okviru opštinske manifestacije “Dani Borova”.

Član Kluba već osam godina je i prvokategornik Goran Radovanović iz Borova naselja.

– Igrao sam u mnogo klubova. Uslovi rada u ovom klubu su fantastični, a organizacija na profesionalnom nivou. Problem je što šahisti sve više napuštaju šah, odlaze u inostranstvo ili se posvećuju svom poslu. Od nas registrovanih igrača svi smo stariji od 55 godina, a podmlatka nema – ističe Radovanović.

S ciljem popularizacije šaha među decom i mladima, jedan od ciljeva u ovoj godini biće obnoviti Školu šaha, koja je u prošloj godini radila dva meseca. Podršku radu Kluba i Školi šaha iskazali su na sinoćnjoj skupštini načelnik Zoran Baćanović, predsednik Opštinskog veća opštine Borovo i Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić i direktor Osnovne škole Borovo Tihomir Jakovljević.

Rad Kluba sufinansira Opština Borovo, a ove godine predviđena su sredstva u iznosu od 40 hiljada kuna, što je povećanje od dve i po hiljade kuna na godišnjem nivou.

D.Zečević

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 392
Ukupan broj poseta: 965820

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr