Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Najboljim učenicima vukovarskih škola Lionsi poklonili tablete

U Gimnaziji Vukovar danas je održana prigodna svečanost na kojoj je najboljih 10 učenika iz 10 vukovarskih osnovnih i srednjih škola dobilo po jedan tablet. Rezultat je to humanitarne akcije Lions kluba Poreč sa ciljem pomoći mladima iz Vukovara.

U okviru svojih aktivnosti imamo i akcije koje provodimo kako bismo pomogli onima koji nemaju dovoljno sredstava, a talentovani su i mladi ljudi.Ovu akciju je proveo Lions klub Poreč kako bi pomogao mladima iz Vukovara jer je gradu Vukovaru potrebna pomoć. Prosperitet zemlje je mladost, znanje i obrazovanje. Ovim učenicima tableti će pomoći da steknu nova znanja, dobiju nove informacije i budu ljudi koji će ostati u gradu Vukovaru i pomoći da se grad razvije”, rekao je guverner Lionsa Hrvatske Mladen Kajganić.

Tablete su dobili Antonio Martan, učenik Tehničke škole Nikola Tesla, Bosiljka Milinković iz Strukovne škole Vukovar, Anita Jajtić iz Ekonomske škole Vukovar, Luka Farkaš Iz Gimnazije Vukovar, Ivana Karan iz OŠ Siniše Glavaševića, Laura Doroslovac iz OŠ Blage Zadre, Ivan Hardi iz OŠ Antuna Bauera, Sebastijan Leš iz OŠ Mitnica te Sara Đurđević i Manuela Mijok, učenice OŠ Nikole Andrića.

Lions organizacija Hrvatske je sastavni deo Lions Internationala, najveće i najbrojnije humanitarne organizacije u svetu koja ima milion i 400 hiljada članova, u 47 hiljada klubova u preko 200 zemalja.

“Naša misija je humanitarni rad i u okviru tog rada , u 100. godini postojanja ove međunarodne organizacije mi smo proveli niz akcija i aktivnosti kako bi u Hrvatskoj pomogli onima kojima je to potrebno. Naše aktivnosti su borba protiv slabovidnosti, dijabetesa i gladi te borba za ekologiu i borba za mlade. Specifično se borimo i protiv malignih bolesti kod dece”, kaže Kajganić.

Autor: Snežana Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 137
Ukupan broj poseta: 918198

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr