Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Načelnik Jugoslav Vesić o izgradnji brodogradilišta u Dalju

Zajedničkim projektom hrvatskih, holandskih i belgijskih ulagača na području Dalja planira se izgradnja modernog brodogradilišta za velike rečne brodove, specijalizovane brodove, ali i luksuzne jahte, što je nedavno najavljeno na konferenciji za medije u osječkoj gradskoj upravi.

Prema rečima načelnika opštine Erdut Jugoslava Vesića pregovori s ulagačima počeli su krajem prošle godine. Investitori su za izgradnju brodogradilišta izabrali lokaciju nekadašnjeg odmarališta Vodovoda Osijek, na Dunavcu između Dalja i Erduta.

Za realizaciju projekta, dodaje Vesić, potrebno je osigurati određene uslove.

– Moramo menjati prostornu dokumentaciju, dobiti odobrenje od Hrvatskih voda, a potrebno je uraditi i izmuljenje. Potrebno je dosta papirologije, kao i izgradnja određene infrastrukture, tako da možemo očekivati da taj projekat zaživi tek za dve godine. U planu je i da u Srednjoj školi Dalj omogućimo školovanje za bravare, varioce i srodna zanimanja, kako bismo osigurali radnu snagu, a investitori su spremni da školovanje za ta zanimanja stipendiraju. Radi se, dakle, o jednom dobro zamišljenom i sveobuhvatnom sistemu, a planirano je zapošljavanje 140 radnika – navodi Vesić.

Razgovor s načelnikom Jugoslavom Vesićem objavićemo u emisiji “Na dnevnom redu” Radio Borova koja je na našem programu sutra od 12 časova i 10 minuta.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 156
Ukupan broj poseta: 938619

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr