Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Modernizacija javne rasvete u Ratarskoj ulici

U Ratarskoj ulici u Borovu postavljena su nova LED rasvetna tela. Više o investiciji vrednoj 55 hiljada kuna rekao nam je načelnik Zoran Baćanović.

– Juče je u Ratarskoj ulici u Borovu postavljeno 19 LED rasvetnih tela. Biće postavljena ukupno 23, jer su četiri lampe bile neispravne, pa smo uložili reklamaciju. Investicija je realizovana kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Odlučili smo se za postavljanje LED rasvete na svaki stup, jer je u Ratarskoj ulici zbog izvođenja radova na kanalizaciji duž državne ceste pojačana frekvencija saobraćaja. Takođe i zbog planova da se do kraja godine od ulaza u Borovo i Ratarsku ulicu do krivine izgradi biciklistička i pešačka staza, pa je potrebno da ta ulica bude dobro osvetljena – pojašnjava Baćanović.

LED rasveta lani je postavljena i u četiri ulice duž državne ceste D-519, ukupno 151 rasvetno telo u Vukovarskoj, Glavnoj, Školskoj i Ozrenskoj ulici.

– U planu je postavljanje LED rasvete i u ostatku Ratarske ulice do ulice Đorđa Sremca, nakon čega i modernizacija javne rasvete u ostalim ulicama, gde je to potrebno i u skladu s prilivom finansijskih sredstava – ističe Baćanović.

Napominje da je reč o dugoročnoj investiciji za čišće i lepše Borovo.

– Modernizacijom javne rasvete štedimo energiju. Te lampe imaju garanciju od pet do deset godina bez održavanja, troše značajno manje energije i daju bolje osvetljenje. Na taj način čuvamo životnu sredinu, kako bi naše Borovo bilo lepše i urednije – zaključio je Baćanović.

D.Zečević

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 115
Ukupan broj poseta: 918176

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr