Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Osnovna škola Bršadin ugostila partnere na projektu “Kockaste oči” u okviru Erasmusa plus

U okviru projekta “Kockaste oči” koji Osnovna škola Bršadin provodi u partnerstvu sa još 4 škole iz Danske, Estonije , Mađarske i Turske u poseti bršadinskoj školi ove nedelje boravi 8 učitelja i 16-oro dece iz tih partnerskih škola.

“Osnovna škola Bršadin uključena je u tri Erasmus plus projekta i imamo partnere iz 12 evropskih država. U okviru provođenja projekta “Kockaste oči” ove nedelje u gostima nam borave partneri iz Mađarske, Danske, Turske
i Estonije. Cilj projekta je da se učenici što više udalje od računara i IC tehnologije odnosno da ih primenjuju samo u vaspitno-obrazovne svrhe. U sklopu projekta proveli smo radionice koje se odnose na robotiku i mikro-bitove, a da bi se deca udaljila od računara održavali smo dramsku radionicu, radionicu pisanja pesama, kreativnu i likovnu radionicu na
kojima su učenici imali priliku da pokažu šta sve znaju i umeju”, kaže direktorica OŠ Bršadin Tatjana Lukić.

Partneri iz četiri evropske zemlje prilikom boravka obišli su Vukovar, Dalj, Osijek i Ilok a kako bi se upoznali sa sistemom rada u hrvatskim školama obišli su i Osnovnu školu Siniše Glavaševića u Vukovaru, Osnovnoj i Poljoprivrednoj školi u Iloku.

U četvrtak je u bršadinskoj školi upriličeno Međunarodno veče na kom su svaki od partnera predstavili svoju kulturu, običaje i kuhinju. Domaćini su predstavili običaj slavljenja slave.

“Kao direktorica veoma sam ponosna na naše učenike ali i nastavnike jer nas je malo, imamo svega 30-ak nastavnika i manje od 90 učenika, a uključeni smo u tri velika projekta. Učenici koji su došli kod nas su iz mnogo većih škola,  ali im se kod nas veoma dopada”, dodala je direktorica Lukić.

Pored ovog projekta OŠ Bršadin uključena je i u projekat “Putovanja” čiji je koordinator Danska te projekat “Ekosistemi reka” čiji je nosilac Nemačka. Svaki od ovih projekata provodi se dve školske godine.

Autor: Snežana Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 235
Ukupan broj poseta: 917855

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr