Na 13. Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” koji je u četvrtak 8. marta svečano otvoren u Novom Sadu, Dečijem vrtiću “Zlatokosa” iz Borova uručena je Velika zlatna medalja za kvalitet vaspitno- obrazovnih ustanova.

“Ovo je druga godina zaredom da osvajamo ovu medalju i to za nas ima veliki značaj. Posebno nas veseli što smo takvo jedno priznanje dobili u našoj matičnoj državi. Na ovom sajmu se vrši ocenjivanje kvaliteta vaspitno-obrazovnih ustanova od vrtića, preko osnovnih i srednjih škola pa sve do fakulteta, a učesnici su osim iz Srbije, i iz Crne Gore, BIH i mi iz Hrvatske”, kaže direktorica vrtića Radmila Latas.

Ocenjivačka komisija, koju su činili profesori sa fakulteta iz Austrije, Mađarske i Srbije, rukovodila se kriterijumima lokacije, uređenja, opreme , okruženja samog objekta, integracije sa drugim sistemima, promocije i prezentacije, humanitarnih aktivnosti, sportskih aktivnosti i zaštite životne sredine.

“Ova nagrada za nas ima veliki značaj, tim više što smo relativno mala ustanova,  ali ono što je sigurno to je da svi zajedno, zaposleni, roditelji i naša dečica, ulažemo veliki trud i to je naša zajednička medalja”, dodala
je Latas.

“Trudićemo se da nastavimo da radimo najbolje što umemo, da tražimo neke dalje puteve i oblike saradnje kako bismo još bolje unapredili i prezentovali naš vrtić i naše mesto. U tom smeru ćemo delovati i nadalje”, zaključila je direktorica ove vaspitno – obrazovne ustanove.

Autor: Snežana Velebit