Ženska košarkaška reprezentacija Osnovne škole Borovo kao županijski prvak učestvovala je na regionalnom prvenstvu, odnosno poluzavršnici državnog prvenstva u košarci za osnovne škole u Slavonskom Brodu.

Devojčice iz Borova su nažalost nastupile bez svoje najbolje igračice Melani Bosić, što se odrazilo na postignut rezultat. U prvom susretu Borovčanke su poražene od domaćina takmičenja, Osnovne škole “Dragutin Tadijanović” sa 41:20, a zatim i od osječke Osnovne škole “Mladost” sa 30:26.

U ove dve utakmice koševe za Borovo su postigle: Sanja Brocić i Olivera Dragić po 14, Gabrijela Stojanović 6, Katarina Jakovljević 4, Katarina Vučković 3, Nikolina Milanović i Milica Vuković po 2 te Tamara Sentivanac 1. Igrale su još Saška Ostojić, Maja Beader, Vanja Janjić i Milica Marković.

Pehar za osvojeno treće mesto u regiji je ipak uspeh koji zaslužuje pohvalu, ističu voditelji ekipe, nastavnik Perica Radojčić i trener Milorad Manojlović.

Raspored vikend-utakmica

Svih pet muških selekcija Košarkaškog kluba Borovo predstojećeg vikenda igraju svoje prvenstvene utakmice.

Prvi tim Borova igra više nego važnu prvenstvenu utakmicu Prve hrvatske lige, a protivnik mu je splitska ekipa “Universitas”. Utakmica se igra sutra, u sportskoj dvorani u Borovu naselju s početkom u 17 časova i 30 minuta. Iz Kluba pozivaju ljubitelje košarke i navijače da svojim prisustvom podrže Borovčane, kako bi osvojili nova dva boda, koja su im potrebna za opstanak u ligi.

Juniori gostuju u Osijeku, a igraju u nedelju u 16 časova protiv ekipe Košarkaške akademije “Osijek”. Kadeti Borova takođe igraju s vršnjacima istog kluba, ali u 11 časova. Mlađi kadeti će u nedelju u 17 časova igrati takođe u Osijeku, ali im je protivnik “Hrvatski sokol”. Najmlađa takmičarska selekcija borovskog kluba “Dečaci” igra svoju prvenstvenu utakmicu sa osječkom ekipom “Vros-3” u nedelju, ali na svom parketu. Ova utakmica počinje u 14 časova.