Na vanrednoj izbornoj skupštini borovskog Udruženja “Plavi Dunav” za predsednicu je izabrana Desa Jankov, koja će na toj dužnosti, na pola mandata, zameniti Ratka Grebića.

 

– Želim se zahvaliti na ukazanom poverenju, što je velika čast, ali i obaveza. Na ovom mestu želim dati svoj puni doprinos, u čemu očekujem podršku Upravnog odbora, članova i lokalne samouprave, ali i građana. Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane meštane koji vole prirodu, običaje i tradiciju da se učlane – rekla je novoizabrana predsednica, koja će tu dužnost obavljati u naredne dve godine.

 

Dosadašnji predsednik Ratko Grebić zahvalio se Upravnom odboru, članovima i opštinskom rukovodstvu na podršci u radu Udruženja.

– Na čelu ovog Udruženja bio sam šest godina. Zbog privatnih obaveza ne mogu dalje voditi ovo udruženje. Želim se zahvaliti svima koji su me podržavali u radu, članovima Upravnog odbora, članstvu i Opštini Borovo. Nadam se da će novo rukovodstvo uspešno nastaviti rad. Ostajem član “Plavog Dunava” i želim i ubuduće dati svoj doprinos – ističe Grebić.

 

Umesto Nenada Mitrovića, koji je takođe podneo ostavku, za novog člana Upravnog odbora na sinoćnjoj skupštini izabran je Veselko Veso Arsić, koji je aktivan u nekoliko borovskih udruženja.

Pored Dese Jankov i Vese Arsića, članovi Upravnog odbora su i zamenik predsednika Mladen Nedić, sekretar Milan Poznanović te Mica Kozar, Svetlana Ostojić i Miroslav Ćurčić.

 

Na skupštini su usvojeni i izveštaji o radu u prošloj te plan i program rada i finansijski plan za ovu godinu.

 

Rad borovskog Udruženja “Plavi Dunav”, koje je osnovano 7. februara 2007.godine s ciljem očuvanja prirode, tradicije, običaja i razvoja turizma, a danas okuplja više od 150 članova, finansira se iz članarine i sredstvima opštinskog budžeta.

 

Najdugovečnija i najprepoznatljivija manifestacija koju organizuju je “Cvet po cvet – cvetored” . Ovom akcijom podstiče se uređenje dvorišta i okućnica, a uključuje snimanje i prezentaciju te izlet za učesnike. U “Plavom Dunavu” pokrenuli su i organizuju manifestacije “Badnjak u Borovu”, “U susret Vaskrsu” i “Borovski vašar”. Proteklih godina organizovali su i “Borovsko prelo”.

 

U kalendar manifestacija ove godine upisaće još jednu. Naime, Opština Borovo će 27. jula biti domaćin Međunarodne dunavske regate.

 

– Regata kreće iz Nemačke, a 27. jula zaustaviće se u Borovu i bićemo domaćini tim ljudima koji će prespavati u Borovu i sutradan nastaviti svoj put. Želja nam je da ugostimo te ljude i da im pokažemo ono najbolje iz Borova, da ponesu lepe slike i utiske iz našeg mesta – rekao je načelnik Zoran Baćanović.