Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Obeležen Dan volontera opštine Erdut

U opštini Erdut su pre tri godine pokrenuli program volontiranja mladih u zajednici, a juče je prvi put obeležen i Dan volontera. “Trenutno imamo 10-15 volontera koji se redovno odazivaju i učestvuju u našim akcijama. Organizovali smo akcije čišćenja “Jame” i uređenja okoliša , bili su uključeni u razne projekte kroz koje su mogli steći neka nova iskustva i putovanja. To su većinom mlade osobe od 16 do 30 godina, pa i starije jer godine nisu ograničenje. Pozivamo sve mlade osobe da nam se priključe, ako imaju dobru volju, ako znaju jedan strani jezik i ako su spremni na usvajanje novih znanja i iskustava”, kaže Jelena Eklemović iz Preduzetničko-razvojnog centra opštine Erdut lokalne razvojne agencije. Volonteri okupljeni na svečanosti u opštinskoj većnici u Dalju, glasanjem su izabrali najboljeg među njima. Tako je za najvolonterku za 2017. godinu proglašena 22-godišnja Sofija Ljubojević iz Dalja.

“Volontiram poslednje dve-tri godine i učestvovala sam u raznim projektima. Putevima EU mi je bio najzanimljiviji, posebno kad smo putovali u Doboj, bila je najbolja ekipa i najbolje smo se proveli uz radionice i sve ostalo. Bila sam na neki način volonteri u svojoj Srednjoj školi u Dalju pa sam nastavila tim putem. Volim pomagati drugima, učestvovati u svemu gde ima mladih i volim biti tu za svoju opštinu i za svoje selo”, kaže Sofija.

Na volontiranje se odlučio i 21-godišnji Danilo Kolarić koji mladima poručuje da svoje slobodno vreme, umesto za kompjuterom , iskoriste na bolji način, tako što će volontirati.

Najvolonterku 2017.godine opština Erdut će nagraditi putovanjem u Španiju u okviru jednog od projekata, rekao je načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić i istakao da ova opština uvažava ideje i potrebe mladih.

“Svi smo mi bili mladi i imali smo prioritete koji drugima možda nisu bili bitni. Tako i ovi mladi ljudi koji su danas s nama imaju prioritete i ideje koje mi možda ne vidimo. Treba da ih poslušamo, možda da modifikujemo te njihove ideje, ali da nam one budu nekakva zvezda vodilja u budućem radu”, zaključuje Vesić.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 38
Ukupan broj poseta: 1022790

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr