U današnjoj emisiji “Zvezde pop estrade”  poslušajte priču o “Sedmorici mladih“.
“Bilo je to neko srećno vreme, kad te godine pre proleteše?”Tako počinju  priču Nebojša Dančević Dane, Zarije Raković Tasa i Jovan Radovanović Jova, trojica iz „Sedmorice mladih“, koji su sa čitaocima beogradskih „Novosti“ i njihovog portala podelili svoja sećanja.

Jova i dalje radi, ima jednu dečju predstavu sa glumcima iz pozorišta „Boško Buha“. Skoro je bio u Beču, gde je nastupio kao gost na koncertu Miroslava Ilića. nedavno je dobio i unuku. Bubnjar Nebojša Kunić, poznatiji kao Gargamel, bacio se u ugostiteljstvo, ostali su skroz u penzionerskim vodama – šetaju unuke i kućne ljubimce.

– Nema više koncerata, da Vaske nije umro, bili bismo mi još aktivni, ali sada menjati aranžmane, novog čoveka ubaciti-to je besmisleno – pričaju „Sedmorica mladih“ koji su nekada bili veoma popularni u Jugoslaviji.

Zagrebački „Lisinski“ punili su 14 puta zaredom; išli kao zvezde po Nemačkoj, Austriji, Finskoj, Švedskoj, Holandiji, posebno iza tzv„gvozdene zavese“; bili prva estradna jugoslovenska grupa koja je otišla na turneju po SSSR, posle raskida sa Staljinom. Zaludeli su Ruse. Ništa sa Zapada tamo nije moglo da prođe, a „Sedmorica mladih“ pevali im i svirali crnačku duhovnu muziku.

Emisiju “Zvezde pop estrade”koju  slušate sredom u programu Radio Borova od 16.10 h tehnički realizuju Srđan Knežević, Borislav Vuković i Srđan Bošnjak. Emisiju priprema i vodi Srđana Nikolić. Slušajte i uživajte !